dimarts, 25 de novembre del 2014

22 denúncies contra Mas pel 9-N

25/11/2014

QUERELLA

El TSJC designa el jutge Francisco Valls ponent de la querella de la Fiscalia contra el president, Ortega i Rigau


Nerea Rodríguez



Artur Mas vota envoltat d'una forta expectació mediàtica


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebut, fins avui, un total de 22 denúncies i querelles dirigides contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i membres del Govern i del Parlament pel procés participatiu del 9 de novembre sobre la independència de Catalunya.

D’altra banda, el TSJC ja ha designat el ponent per a la querella que la Fiscalia Superior de Catalunya va presentar divendres contra el president Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau per l’organització del 9-N. Serà el magistrat Francisco Valls.


També seguint els torns ordinaris de repartiment, s'ha disposat que els tres magistrats que formaran la sala d'admissió seran el president de la sala civil i penal del TSJC, Miguel Ángel Gimeno; el ponent José Francisco Valls, i el magistrat Enric Anglada, han informat aquest dilluns en un comunicat.

El TSJC recorda que la sala d'admissions no té cap termini per resoldre l'admissió a tràmit o no de la querella contra Mas, Ortega i Rigau, presentada per la Fiscalia pels presumptes delictes de desobediència, prevaricació, malversació de fons públics i usurpació d'atribucions judicials.

En relació al total de 22 denúncies pel 9-N, el president de la sala civil i penal del TSJC s'ha dirigit al fiscal superior de Catalunya, Jose María Romero de Tejada, perquè valori la connexió entre tots aquests procediments i si cal que s'uneixin en una sola causa.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/11/22_denuncies_contra_mas_pel_9-n_104777.php