dilluns, 3 de novembre del 2014

Última hora : El govern sol·licita al TC que no admeti a tràmit la impugnació del procés participatiu del 9-N

Dilluns  03.11.2014  17:21

Considera que l'abús de poder del govern espanyol perjudica la llibertat ideològica i la llibertat d'expressió dels ciutadans de Catalunya



RDP Francesc Homs


El govern de Catalunya ha anunciat que aquest matí ha presentat una demanda al Tribunal Constitucional espanyol demanant-li que no admeti a tràmit el recurs d'impugnació del govern espanyol contra el procés participatiu del 9 de novembre. El portaveu del govern, Francesc Homs, ha explicat que la demanda està basada en dos arguments. Per una banda, considera que el govern espanyol els acusa d'estar fent una cosa que no s'està fent. Per una altra, denuncia que, si creu que s'està fent un frau de llei per evitar la suspensió de la consulta convocada pel decret, el govern espanyol ha de presentar un incident d'execució, segons el reglament del TC.


'Emprenem mesures legals davant l'evident abús de poder que està fent el govern espanyol', ha començat Homs. La demanda està dins del procediment obert el passat 29 de setembre amb la suspensió cautelar de la consulta convocada pel decret 129/2014 de la Generalitat de Catalunya.

'Si consideren que fem un frau de llei i que incomplim l'ordre de suspensió de la consulta, haurien d'haver presentat un incident d'execució segons el reglament del TC', ha explicat Homs, que també ha explicat que és impossible de tramitar la suspensió del procés participatiu. I ha denunciat que l'abús de poder que fa el govern espanyol perjudica la llibertat ideològica i la llibertat d'expressió dels ciutadans de Catalunya.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4217984/20141103/govern-sollicita-tc-admeti-tramit-impugnacio-proces-participatiu-9-n.html