dilluns, 3 de novembre del 2014

L’ABC compara els camps de concentració nazis amb el dret a decidir

03/11/2014

ESPANYOLISME

El rotatiu madrileny assegura que ‘volem votar’ és un eufemisme d'aquells que defensen ‘la independència de Catalunya’


Alèxia L. Ferret





El diari ABC ha comparat en un article els camps de concentració nazis amb el dret a decidir que reclamen els catalans per parlar dels eufemismes polítics. “Des d’utilitzar la coneguda expressió ‘camps de treball’ per denominar als ¡camps de concentració i extermini’ que van acabar amb la vida de milions de persones, fins a parlar de manera més actual, d'Artur Mas i el seu ‘dret a decidir’ en lloc de ‘independència’.

En aquest sentit, el rotatiu insisteix que “després del pas dels nazis per la Història, els eufemismes no han deixat de tenir presència pública.


Encara que, per sort, ja no s'usen per amagar la mort de milers de persones ni per ocultar un règim antidemocràtic. Per contra, el seu objectiu és el de suavitzar la realitat en política”, en referència al procés sobiranista català.

“En l'actualitat, els eufemismes tornen a estar de moda gràcies a la independència catalana, un tema que ha avivat la imaginació de tots els partits polítics. En els mitjans s'ha al·ludit al “volem votar”, un eufemisme d'aquells que defensen “la independència de Catalunya”.

En diversos llocs es reconeix el “dret a decidir” com a eufemisme de “dret a l'autodeterminació o independència”, afirma el diari.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/11/l_abc_compara_els_camps_de_concentracio_nazis_amb_el_dret_a_decidir_104241.php

1 comentari :

Sush ha dit...

Els reis dels eufemismes!... Movilidad geográfica por emigración juvenil y fuga de cerebros , contención de precios y reforma laboral por bajada de sueldos, crisis por estafa, desaceleración de la economía por quiebra por choricero... Cree el ladrón que todos son de su condición!