dimarts, 18 de novembre del 2014

Recursos opacs per evitar “una llista de país”

Dimarts, 18 de novembre de 2014 05:00 h

Acabarà tenint raó Aznar i la FAES? Es trencarà abans la unitat independentista que Espanya? Les dades són clarificadores, la majoria de ciutadans que s’han mobilitzat els tres darrers anys volen unitat real.




© Marc Puig i Pérez



L’ANC, el país mai acabarà d’agrair-li la feina feta, ha mobilitzat milers de persones tots aquests anys i ha estat un fita increïble, un cas únic de participació popular, ni 15M, ni Podemos, ni els “Colaus”, res a l’estat i a Europa és comparable a la capacitat de mobilització demostrada per l’Assemblea.

Avui encara sembla impossible que Carme Forcadell com a presidenta de l’ANC no guanyés el premi “català de l’any”, com també sembla inversemblant que ara després de tots aquests èxits s’intenti canviar el full de ruta de l’ANC va aprovar a Tarragona, que apostava clarament per “empènyer” una candidatura unitària si la consulta del 9N no generava un mandat democràtic internacionalment homologable, com ha passat.  

Els mitjans unionistes i el poder espanyol frisa per evitar la llista unitària

I en aquests moments dediquen els esforços via el joc brut de l’estat a esberlar qualsevol cosa que permeti recuperar la confiança entre Mas i Junqueras, fer augmenta la desconfiança a base de petites coses és una manera de fer descarrilar el procés tal i com va albirar Aznar, assegurant que abans es trencarà Catalunya que Espanya.

Catalunya es pot permetre perdre la gran oportunitat per fer possible la independència?

Algú es pensa que en el moment que estem tot es casual? L’àtac informàtic del 9N és casual? Que els presumptes casos de corrupció s’esbombin ara  o les filtracions de documents oficials són casuals? Doncs no, res avui és casual sinó que és causal, el procés ha fet que l’estat destini  milions d’euros als serveis d’intel·ligència per garantir la integritat d’Espanya i això passa per rebentar el procés de totes les maneres possibles. I sembla que han descobert que el més fàcil és trencar la confiança que fins fa poc tenien Mas i Junqueras.

La Llista de País fa por als unionistes i als poders fàctics que aprofiten certs lideratges menors de gent propera als líders per trencar la unitat

Si ens fixem amb els que són contraris a la llista unitària tenim la clau de tot plegat, perquè qui no vol la llista d’unitat i de país són tots aquells que fins ara s’han mostrat contraris al procés català i que ara defensen aferrissadament les llistes separades, només cal fer un repàs als tertulians detractors per posar-se en alerta. Avui ningú pot demostrar que la llista de país empitjora els resultats, i són molts els que defensen el contrari.

Els primers estudis demoscòpics confirmen que la millor opció, la que optimitza els vots és la “llista de país”

Els primers estudis demoscòpics ens diuen que la llista de país genera molta il·lusió i molts més punts d’interès en el procés que el fa guanyador, diuen per més de 8 punts respecte a llistes separades entre CiU i ERC. Molt més gent votarà aquesta llista de país que no pas les pèrdues que poden provocar.
El full de ruta de l’ANC aprovat a Tarragona és la millor opció, la que vol la majoria de la gent que ho té molt clar-

Qualsevol altre opció genera tensions, una cursa electoral mai és neutre, genera sens dubte ferides que dificultem encara més un gran acord de govern, fins i tot depèn de qui guanyi, el perdedor surt molt derrotat. Veurem si l’ANC preserva el seu millor full de tuta, la llista unitària.