dilluns, 17 de novembre del 2014

Rajoy vindrà dissabte a Catalunya per explicar-se després del 9-N

Aquest dilluns té previst respondre la carta que li va enviar Artur Mas demanant-li que s'assegui a negociar un referèndum "definitiu"

 

Mariano Rajoy durant la seva roda de premsa a Brisbane / GETTY

El president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, viatjarà dissabte a Catalunya gairebé dues setmanes després del 9-N, han informat fonts populars, i en aquesta visita explicarà la seva posició davant el procés participatiu i per advertir que la sobirania dels espanyols no és negociable. El cap de l'executiu espanyol ha assenyalat des de Brisbane (Austràlia) aquest cap de setmana, en el marc de la cimera del G-20, que tenia previst desplaçar-se a Catalunya per "defensar els interessos dels catalans".

Rajoy ha reconegut implícitament que ha perdut la batalla del relat a Catalunya des del moment que reconeix que haurà d'explicar millor els seus arguments: "Hauré d'explicar millor que fins ara les meves raons i els meus arguments". Els 2,3 milions de votants el 9-N han desconcertat tant el govern espanyol com el PP, on ha creat un autèntic terratrèmol polític.

Pendents de la resposta a la carta de Mas


De l'anunci de visita a Catalunya no se n'extreu, per ara, que tingui intenció de fer cap oferta política per desbloquejar el contenciós polític. Rajoy té intenció de defensar a Catalunya que els catalans "sent espanyols, catalans, europeus, també són al G-20". "I els explicaré que el món d'avui no és un món en el qual convingui a ningú estar aïllat", afegeix.

A més, Rajoy ha anunciat que aquest dilluns té previst contestar la carta que li va enviar el president de la Generalitat, Artur Mas, en què demanava un diàleg permanent per pactar un referèndum definitiu. La resposta, però, ja l'ha avançat el govern espanyol: la unitat d'Espanya ni es pregunta ni es negocia.




1 comentari :

Rosa Mary ha dit...

No sé perque Mariano Rajoy no contesta amb altre carta en comptes de gastar diners en viatges ...