dilluns, 17 de novembre del 2014

L'article de Mas a "Le Figaro" treu de polleguera a Ciudadanos

Dilluns, 17 de novembre de 2014 11:25 h

L’article tirava per terra les tesis de Ciudadanos que insisteixen en vincular el procés català als nacionalismes de l’Europa del SXX. Alonso alerta que ni Rajoy ni Sánchez podran resoldre el cas català




El secretari gral de C's, Matías Alonso







El secretari general de Ciudadanos, Matías Alonso, ha titllat de “prepotent gosadia” l’article del president Mas a Le Figaro d’aquest dissabte en el que Mas defensava el caràcter “profundament europeista” del procés català i el desvinculava del nacionalisme. 

Segons Ciudadanos Mas pretén que un estat centralista como es França i impulsor de la creació de la Unió Europea amb l’objectiu “d’acabar amb els nacionalismes que van arrasar Europa”, ara combregui amb un intent “d’imposició hegemònica i antidemocràtica” i doni suport “a l’anhel secessionista”. 

Per altra banda Ciudadanos reclama al govern espanyol una oferta de futur, il·lusionant i  creïble, que torni als ciutadans catalanes l’orgull de ser espanyols”. 

L’estratègia del PP no servirà

Ciutadans no creu que les visites del president espanyol, Mariano Rajoy,  a Catalunya tinguin cap resultat. Per al secretari general del partit que presideix Albert Rivera, Rajoy "està absent fins i tot quan compareix" per explicar els seus plans per a Catalunya. "No hi ha prou en passejar pel Passeig de Gràcia o la Rambla fumant un puro i acompanyat per un grup de vint persones; ha de parlar amb la gent i buscar interlocutors vàlids", ha sentenciat Alonso que també ha advertit Rajoy que "ha de saber que no pot esperar res ni de Mas ni de CDC". "Un cop més, Rajoy arriba i actua tard, i probablement ho torni a fer malament", ha vaticinat.

“No estem davant un procés constituent i no cal reformar la Constitució per fer content a qui mai estarà content”

Ciudadanos també ha carregat aquest dilluns contra el PSOE i la seva proposta de reforma constitucional, perquè "abans que l'estat de les autonomies urgeix reformar altres coses com la successió de la Corona". A més, ha retret que la reforma del PSOE intenti "acontentar a qui mai estarà content" en relació als independentistes catalans.

En aquest sentit, Alonso ha vinculat la proposta socialista a un intent per mantenir satisfets als independentistes per la via de les concessions i les cessions polítiques. "No cal una reforma profunda sense consens o per voler acontentar a qui mai estarà content", ha sentenciat, tot afegint que els ciutadans "han de saber també que tampoc estem davant de cap procés constituent", en referència a les proclames que aquest cap de setmana feien des de Podemos.