dissabte, 8 de novembre del 2014

Rajoy menysté el 9-N i diu que no tindrà cap efecte

Dissabte  08.11.2014  13:39

Autor/s: ACN

El president espanyol emplaça Mas i els partits catalans a parlar a partir de dilluns 'en el marc de la llei i la constitució'





En un acte del PP a Càceres pel bon govern, el president del govern espanyol Mariano Rajoy ha assegurat que el que passarà demà a Catalunya 'se'n pot dir com es vulgui, però no és ni un referèndum ni una consulta' i 'no tindrà cap efecte'. S'ha felicitat perquè 'a Catalunya no es farà un referèndum il·legal' i per haver complert la paraula, ha dit, quan el 12 de desembre del 2013 ja va avançar que no es faria.

El president del govern espanyol ha demanat als partits catalans de 'recuperar el seny a partir de dilluns' i ha emplaçat el president de la Generalitat, Artur Mas, a 'parlar en el marc de la llei i la constitució' de 'crear riquesa i benestar', de 'les preocupacions i del dia a dia dels ciutadans'.

També ha parlat de la unitat d'Espanya: 'Tingueu la tranquil·litat que mentre jo sigui president la constitució es complirà, la sobirania nacional es preservarà i ningú no trencarà la unitat d'Espanya.'

Sánchez-Camacho avisa Mas que 'no s'equivoqui'

Per la seva banda, la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha llançat un avís al president Mas abans del 9-N. 'Si Mas demà s'equivoca i incompleix la llei no serà bo ni positiu per a Catalunya ni per als catalans', ha dit just abans d'entrar a la jornada a Càceres.

'La llei i la democràcia són per a tothom i el senyor Mas no està per sobre ni avui ni demà 9-N', ha recalcat, i ha tornat a demanar al president de la Generalitat que 'no posi en risc els catalans' amb la desobediència de la suspensió del procés participatiu dictada pel Tribunal Constitucional espanyol.


http://www.vilaweb.cat/noticia/4218816/20141108/rajoy-menyste-9-n-diu-tindra-cap-efecte.html