divendres, 28 de novembre del 2014

Rahola: "O canviem nosaltres el mapa, o ens el canviaran des de fora"

28/11/2014

INDEPENDÈNCIA

La comunicadora aposta per no perdre temps i fer eleccions plebiscitàries al mes de febrer


E.S.



La comunicadora Pilar Rahola



La comunicadora Pilar Rahola aposta avui en un article a La Vanguardia, per celebrar les eleccions plebiscitàries al mes de febrer, per tal d'aprofitar la confluència de factors que afavoreixen el procés sobiranista. "O canviem nosaltres el mapa o ens el canvien des de fora. I, si el canvien d'altres amb un paradigma que no és el català, les expectatives sobiranistes rebran un cop sec", alerta.

Segons Rahola, ara es dóna la majoria social necessària, la maduresa política, i el lideratge sòlid i
compartit del procés. Al seu entendre, el full de ruta que ha presentat el president Artur Mas és d'una gran ambició, però "els temps per executar-lo són asfixiants". "És de tant abast que necessita una maduració per caure bé entre els interpel·lats, i justament maduració és el que no podrà tenir. Aquest és el risc més gran de la proposta, el poc temps per digerir-la", afegeix.

La comunicadora remarca que el caràcter excepcional de la proposta de Mas només té el temps actual, per poder prosperar. "Si passem al 2015, els paradigmes canviaran, creixeran les diferències i s'allunyaran les possibilitats". Si fos així, passarien primer les eleccions municipals i les generals, "totes en una clau que ja no té Catalunya com a centralitat". "A més els partits del sí-sí es barallarien a l'arena territorial i les complicitats quedarien molt ferides", adverteix.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/11/rahola_o_canviem_nosaltres_el_mapa_o_ens_el_canviaran_des_de_fora_104867.php