divendres, 7 de novembre del 2014

Mossos disposats a no acatar la injustícia espanyola

Divendres, 7 de novembre de 2014 05:00 h

No és un mosso, són més i estan disposats a desobeir les ordres d’una justícia aliena als drets dels catalans. Primer Catalunya i el seu govern!



© @acn


Massa cops alguns portaveus dels sindicats de Mossos s’anticipen en declaracions fora de lloc i allunyades d ela realitat, ara estem davant un procés de participació ciutadana i unes amenaces del govern espanyol no ens poden fer tremolar les cames. 

El TC va suspendre una consulta, i ara el procés participatiu, aquest diumenge s’espera una gran mobilització ciutadana, una veritable festa de la democràcia, i veurem si Espanya s’atreveix a utilitzar la força per impedir-ho. Avui tenim clar que tenim Mossos disposats a no acatar una injustícia.


La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha fet arribar una carta al conseller d’Interior, Ramon Espadaler, per exigir-li a ell i als 17.000 Mossos d’Esquadra que no impedeixen la voluntat popular de votar el 9N. El text, signat pels 101 regidors i regidores de la CUP,  els dos diputat i la diputada de la CUP-AE i el Secretariat Nacional emplaça els destinataris a que no impedeixin “un dret bàsic com el dret a votar”.

En la missiva, s’interpel·la directament al conseller i es mostra la preocupació per si l’impediment d’exercir el dret a vot “ve del propi Govern de la Generalitat. És a dir, que qui s’ha compromès a organitzar el procés participatiu, ho impedeixi. Entenem no només que seria incomprensible, sinó sobretot, fortament contestat i combatut”.  I es recorda “la vergonya que vam sentir” amb la imatge de la policia de la Generalitat actuant contra el Multireferèndum.

Finalment, la carta es dirigeix també directament als 17.000 agents dels Mossos d’Esquadra “perquè no obeeixin cap ordre que vagi contra la voluntat molt majoritària d’aquest poble d’anar a votar el diumenge”.

Comunicat del Col·lectiu Mossos x la Independència davant el 9N

Arran les darreres declaracions d’alguns dels sindicats policials del Cos de Policia Mossos d’Esquadra i dels esdeveniments socials i polítics que afecten o poden afectar el desenvolupament de la jornada participativa del 9N, volem manifestar:

Primer.- Les declaracions de la Sectorial Mossos per la Independència només expressen la voluntat i l’opinió dels seus membres. No pretenem apropiar-nos de la veu de tercers ni actuar en representació del Cos de Policia – Mossos d’Esquadra ni dels membres que no formen part de la nostra sectorial. Considerem que qui, des de plataformes sindicals, associatives o organitzatives, manifesta opinions en nom de tercers o en nom de tot el nostre col·lectiu, actua de forma deslleial i usurpa les opinions que no són les pròpies.

Segon.- Reiterem i ens reafirmem en la nostra declaració de lleialtat al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat, emesa l’agost de 2014, institucions pròpies de Catalunya legítimament i legalment representants del poble català. És per això, i en base a la normativa vigent i com a expressió de la nostra voluntat, que acatarem les ordres, els mandats i les instruccions que provinguin d’aquestes institucions.

Tercer:- Les tasques, les funcions i les responsabilitats dels membres del Cos de Policia – Mossos d’Esquadra, com a policia integral de Catalunya, estan clarament definides en la Llei 10/1994, d’11 de juliol, de la policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra, en la Llei 4/2003, de 7 d’abril, d’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya, i en l’actual Estatut d’autonomia de Catalunya.

Quart:- La Constitució espanyola determina que els cossos i les forces de seguretat tindran per missió protegir el lliure exercici dels drets i de les llibertats i garantir la seguretat ciutadana. Segons nombrosa doctrina constitucional, l’ordre de prelació de drets, llibertats i seguretat ciutadana, no és innocu ni gratuït, sinó que gaudeix d’efectes jurídics en el sentit que preval la protecció dels drets i de les llibertats de la ciutadania.

Cinquè:- Confiem que tots els membres del Cos de Policia – Mossos d’Esquadra, independentment de la seva categoria professional, nivell de responsabilitat, afiliació política o sindical i situació laboral, es mantinguin absolutament lleials a les institucions pròpies de Catalunya, i que ningú no posi en dubte ni qüestioni la seva representativitat legítima i legal, ni tampoc la nostra dependència orgànica i funcional vers elles.