divendres, 7 de novembre del 2014

Forcadell:“ l’èxit del 9-N és un trampolí cap a la independència”

Divendres, 7 de novembre de 2014 05:00 h

La presidenta de l’ANC ha fet una crida explícita a anar a votar precisament a les 9 del matí, “que es vegi molta cua, perquè el món ens mira”.






La presidenta de l’ANC demana no caure en provocacions, " el 9-N cal  tenir un comportament cívic i respectuós i afrontar la jornada com ho hem fet fins ara, amb serenor, calma i alegria”, ha demanat. En un acte de final de la campanya Ara és l’Hora del Maresme a Mataró, Forcadell ha recordat que més que per la independència, cal “anar a votar per dignitat i per defensar els drets i les llibertats democràtiques”. 

La independència ja arribarà, ha dit, però ara ens estem jugant això; som independentistes, però abans que independentistes som demòcrates“. Forcadell ha insistit en demanar dues coses a la ciutadania: no caure en provocacions i ser absolutament generosos perquè “ningú se senti menystingut pel que vota”. 

“Estem fent un procés radicalment democràtic, singular i innovador i tots som responsables que això continuí així”

Forcadell ha argumentat que tal com s’està portant el procés estem sent un exemple per al món sencer, un poble que “aconseguirà la independència i ho farà de manera pacífica, democràtica i votant” i per això cal no caure ara en provocacions. “No hem de permetre que hi hagi una imatge que malmeti el respecte que s’ha guanyat Catalunya al món”, ha insistit Forcadell, i ha assegurat que intentaran que caiguem en provocacions i estan preparats per donar aquesta imatge al món, ens estem guanyant la independència i dependrà de què fem i com que tinguem èxit, ha dit Forcadell.

No tenim por perquè som ciutadans i no súbdits

"Cal demostrar que no tenim por per més que ens amenacin", ha reclamat Forcadell en el seu discurs, i ha fet una crida a demostrar al món que fem les coses bé i que som generosos i volem construir un nou país entre tots on hi càpiga tothom.

Ple a vessar

L’acte ha omplert el Teatre Monumental amb unes 1000 persones i ha estat presentat per la periodista Dolors Genovès qui en la introducció ha recordat que fa 25 anys va caure el mur de Berlin, i ha afirmat que “diumenge enderrocarem un altre mur, el mur de la vergonya”.