dimecres, 19 de novembre del 2014

Les clavegueres de Fernández Díaz denunciades a la Comissió Europea

Dimecres, 19 de novembre de 2014 18:10 h

Terricabras(ERC) diu que el ministeri de l'Interior és al darrere de l'incident i no entén que els cossos de seguretat segueixin "jutges que es reuneixen privadament"



J.F.D.







Brussel·les (ACN).- L'eurodiputat català Josep Maria Terricabras ha preguntat a la Comissió Europea pel seguiment policial a jutges i magistrats favorables al dret a decidir. Terricabras vol saber si Brussel·les considera pertinent que s'utilitzin "serveis policials per fer seguiments a ciutadans que manifesten opinions polítiques democràticament" . 

L'eurodiputat fa referència a una informació apareguda al diari 'La Razón', en què s'haurien consultat fonts de la brigada de la informació de la policia espanyola. Terricabras considera que el ministeri de l'Interior és al darrere de l'incident i creu que "no s'entén que en un estat democràtic la policia es dediqui a seguir jutges i magistrats que es reuneixen privadament".




Les clavegueres de l’estat via La Razón, Marhuenda, Lara i Fernández Díaz


A la seva pregunta a la Comissió, Terricabras fa referència a un article aparegut al diari 'La Razón' el passat 3 de març, sobre "un grup de 30 magistrats catalans que havien firmat una petició favorable al dret a decidir", tots ells identificats amb fotografies, algunes de les quals pertanyien al DNI d'aquestes persones. L'eurodiputat d'ERC recorda que els jutges en qüestió es van querellar contra el rotatiu i que la denúncia va ser admesa a tràmit. En ser consultada, afirma Terricabras, la brigada d'informació de la policia espanyola va reconèixer haver examinat les bases de dades del DNI "per participar en l'elaboració d'uns informes més complexos sobre els magistrats". "Finalment ha transcendit que aquests informes tenien un clar enfocament polític, incloent-hi aspectes de reunions privades, tendències polítiques dels assistents", entre d'altres, diu l'eurodiputat.

Fernández Díaz i un nombrós equip per rebentar el procés català

Terricabras ha manifestat públicament que "no s'entén que en un estat democràtic la policia es dediqui a seguir jutges i magistrats que es reuneixen privadament i que elabori informes sobre ells amb un enfocament clarament polític". "Justament l'única vigilància que hauria de fer la policia és la que té una ordre judicial, i que se sàpiga, en aquest cas no hi és", ha afirmat. "Aquest tipus d'actuacions contravenen l'agenda de la Comissió en matèria de progrés cap a una ciutadania efectiva a la UE", ha assegurat l'eurodiputat, que també opina que s'ha infringit l'informe sobre ciutadania de la UE.


http://www.directe.cat/noticia/377913/les-clavegueres-de-fernandez-diaz-denunciades-a-la-comissio-europea