dilluns, 3 de novembre del 2014

La Tribune: "L'estratègia de Rajoy amb Catalunya cada cop és més arriscada"

03/11/2014

CONSULTA 9-N

El diari econòmic francès preveu que l'intent de prohibir el 9-N pot reforçar l'independentisme i no descarta una DUI


Lluís Bou


Mariano Rajoy, als jardins de la Moncloa



El diari econòmic francès La Tribune adverteix avui en un article al president espanyol, Mariano Rajoy, que la seva estratègia amb Catalunya "cada cop és més arriscada".

"La situació és ara cada vegada més tensa: Madrid i Barcelona s'allunyen cada cop més. La negativa del govern espanyol a deixar que els catalans s'expressin el 9 de novembre 9 podria reforçar el camp independentista en les pròximes eleccions regionals i donar lloc a una declaració unilateral d'independència. S'entraria llavors per a Espanya i Europa en una zona ombrívola i incerta. Més que mai la qüestió catalana ha de ser objecte d'un diàleg més que d'una estratègia de la tensió com la que sembla privilegiar Mariano Rajoy", assenyala.


La Tribune considera poc probable que el govern espanyol utilitzi efectivament la força contra el 9-N. "I com els catalans reaccionaran a la possible prohibició? Artur Mas és molt legalista,  però aquest no és el cas de tots els nacionalistes catalans. Si alguns decideixen organitzar la votació, malgrat una prohibició del TC, que passarà? El govern espanyol recorrerà a la força per tal d'impedir-ho? És poc probable perquè això comportaria fer bascular la qüestió catalana cap a un camí difícil. L'aposta de Mariano Rajoy és que els catalans no feran res d'il·legal i que pot seguir-se recolzant en el TC per bloquejar qualsevol avanç cap a la independència".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/11/la_tribuna_l_estrategia_de_rajoy_amb_catalunya_cada_cop_es_mes_arriscada_104243.php