dimarts, 4 de novembre del 2014

El govern manté el 9-N, tot i la suspensió del TC

04/11/2014

CONSULTA

Mas convoca el Pacte Nacional pel Dret a Decidir "per fer pinya" a favor de la consulta

 

Nerea Rodríguez


El portaveu del govern, Francesc Homs


El portaveu del govern, Francesc Homs, ha anunciat que la Generalitat manté la consulta del 9 de novembre "amb totes les conseqüències, com a forma de garantir la llibertat d’expressió" dels ciutadans de Catalunya, tot i la suspensió dictada avui mateix pel Tribunal Constitucional, després de la impugnació del 'nou 9-N' per part del govern espanyol.

Durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu de cada dimarts, el també conseller de la presidència ha deixat clar que “tot està a punt pel 9-N”, i ha revelat que el govern presentarà al·legacions a la providència dictada pel TC, amb l’objectiu de “fer entendre que el que l’Executiu de Mariano Rajoy vol prohibir una cosa que no estem fent”.





El president Mas abans de la reunió del Consell Executiu d'avui





D’altra banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, reunirà el Pacte Nacional pel Dret a Decidir “per fer pinya per defensar tots junts la llibertat d’expressió dels catalans”. A més, Homs ha anunciat que el govern presentarà una demanda contra el govern d’Espanya davant del Tribunal Suprem, per atemptar contra tres drets fonamentals: el dret a la participació, el dret a la llibertat d’expressió i el dret a la llibertat ideològica.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/11/el_govern_mante_el_9-n_tot_i_la_suspensio_del_tc_104277.php