dimarts, 11 de novembre del 2014

El govern denuncia atacs cibernètics "de primer ordre mundial"

11/11/2014

CONSULTA 9-N

El 90% dels atacs informàtics mundials durant el 9-N es dirigien a pàgines catalanes

 

Nerea Rodríguez



El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig



El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha denunciat avui que durant el procés participatiu del 9 de novembre hi va haver "atacs informàtics de primer ordre mundial", sobre els quals informarà avui en la reunió del Consell Executiu del govern. "La seguretat dels sistemes informàtics del país va ser posada en tensió com a conseqüència del 9N", ha afirmat Puig durant el seu discurs d'inauguració del congrés BDigital Apps a Barcelona.


De fet, segons va avançar ahir TV3 citants fonts del govern, el 90% dels atacs informàtics mundials durant el 9 novembre es dirigien a pàgines catalanes. Ara la Generalitat està decidint si pren alguna mesura. Durant aquests atacs també es va intentar atacar departaments sensibles com ara el de Salut.

Dissabte passat, el dia abans del procés participatiu, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural van denunciar ser víctimes d'atacs informàtics amb l'objectiu de bloquejar tant els telèfons des d'on van organitzar la consulta del 9N com les seves pàgines web. També el web oficial de la Generalitat va passar unes quantes hores sense funcionar o fent-ho amb dificultats durant la vigília del 9N.

En ser preguntat per l'autoria d'aquests atacs cibernètics, Puig ha afirmat que "per descomptat no van ser hackers aficionats". "No puc parlar de sospites, he de parlar d'evidències", ha assegurat.



http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/11/el_govern_denuncia_atacs_cibernetics_de_primer_ordre_mundial_104475.php