dissabte, 8 de novembre del 2014

Ciberguerra contra el 9-N

Dissabte  08.11.2014  16:59

Atac coordinat contra webs de la Generalitat, l'ANC i l'AMI i contra telèfons de membres de la campanya 'Ara és l'hora' · L'ANC sospita d'una operació estatal








Des de primera hora de la tarda el portal i algunes webs de la Generalitat no funcionen. Quan s'intenta d'accedir-hi, no es carreguen. El mateix passa, des d'unes quantes hores abans, amb la web de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Sí que funciona el portal Participa2014.cat, amb tota la informació sobre la consulta del 9-N.

La caiguda d’aquestes webs coincideix amb una nova onada de blocatge de mòbils de molts membres i treballadors de la campanya Ara és l’hora, de representants del secretariat nacional de l’ANC i de la junta d'Òmnium i de l'AMI. En un comunicat, 'Ara és l’hora' ha denunciat que des del matí són víctima d'un 'boicot telefònic amb desenes de milers de trucades amb l'únic objectiu de blocar-ne les comunicacions'.

'No se sap l'autoria d'aquest nou atac en massa, però és evident que per la seva complexitat cal disposar d'uns coneixements i recursos tècnics fora de l'abast de la majoria.' En tot cas, s'ha interposat denúncia policíaca al cos de Mossos d'Esquadra.

També es denuncia que s'envien missatges electrònics falsos que suplanten la identitat d'assemblees i agrupacions territorials.

El comunicat recorda que 'a les portes de la consulta del 9-N es repeteix la fórmula de boicot que ja es va implementar els dies previs a la Via Catalana 2014, amb l'únic objectiu d'intentar evitar-ne l'èxit'.

Qui defensa Catalunya a Internet? Reportatges especials de Mercè Molist, de març d'aquest any, sobre aquest tema:

La in-seguretat nacional
Ciberguerra: Diputats amb Windows
Com convertir els ciutadans en cibersoldats
De Kossove al Tibet: la història de la ciberguerra, cada vegada més intensa