dimecres, 12 de novembre del 2014

Bloomberg destaca el ciberatac contra la Generalitat el 9-N

12/11/2014

CONSULTA 9-N

El 'Wall Street Jorunal' també recull l'ofensiva de l'Estat per intentar frenar la consulta


Bernat Vilaró


Gràfic dels atacs cibernètics del 9N


La premsa internacional es fa ressò dels "atacs cibernètics organitzats duríssims" que va denunciar ahir el president de la Generalitat, Artur Mas, arran del 9-N i que van arribar a posar en perill historials clínics, l'accés al servei d'emergències mèdiques i les receptes electròniques.

Segons va explicar en roda de premsa, la web del Govern va rebre dissabte 8 20.000 peticions d'informació més del que és habitual i, diumenge, 60.000. "Mai no s'havia patit un atac organitzat tan greu" va assegurar el president, denúncia que recullen avui mitjans com 'Bloomberg' i el 'Wall Street Journal'.


'Bloomberg', la gran agència de notícies econòmica dels EUA, destaca que els sistemes informàtics de la Generalitat van ser atacats per "hackers professionals". I el 'Wall Street Journal' afirma que Mas va denunciar ahir en roda de premsa "els intents d'intimidació, inclòs un pressumpte atac cibernètic".

En l'interactiu d'aquí sota, de la web Digital Attack Map, es pot veure com augmenta en qüestió d'hores la xifra d'atacs cibernètics a Espanya el dia 9 de novembre.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/11/bloomberg_destaca_el_ciberatac_contra_la_generalitat_el_9n_104497.php