dilluns, 17 de novembre del 2014

Abertis s’adaptarà a la independència de Catalunya

Dilluns, 17 de novembre de 2014 11:15 h

El conseller delegat d’Abertis no veu altre solució davant un canvi a Catalunya i Espanya que ''gestionar'' la nova situació política 




Conseller delegat d'Abertis Fco Reynes



Barcelona (ACN).- L'eventual independència de Catalunya o l'ascens al poder de Podem liderat per Pablo Iglesias és un escenari sobre el qual la companyia Abertis no podrà fer res més que ''gestionar'' amb els nous responsables polítics perquè els actius de la companyia estan vinculats als territori i per tant no existeix l'opció de deslocalitzar-los, segons ha reflexionat Francisco Reynés, conseller delegat d'Abertis. Reynés ha pronunciat una conferència sobre ''El repte de la credibilitat'' en el cicle de conferències que organitza l'APD i Axis Corporate. 

L'únic que ha demanat Reynés és a la situació que sigui que “una altra vegada” siguem respectuosos respecte amb el sistema jurídic perquè ''la seguretat jurídica d'un país, per al benestar d'un país, no es pot posar en dubte''. 

Reynes ha recordat que els actius de la companyia no es poden deslocalitzar. "No ens podem endur l’AP7 a Frankfurt o Hamburg", ha dit Reynes perquè és un actiu lligat al territori i "sempre estarà de la Junquera a València".

La conferència sobre 'El repte de la credibilitat' que ha pronunciat Francisco Reynés, conseller delegat d'Abertis en l'acte organitzat per l'Associació per al Progrés de la Direcció (APD) i patrocinat per la companyia Axis Corporate ha finalitzat amb una pregunta entre els públic assistent sobre la reacció que podria tenir Abertis davant un eventual canvi polític a Catalunya per l'avançament del procés de la independència o per l'ascens de Podem a l'estat espanyol.

Francisco Reynés ha explicat que les característiques del seu sector, gestor d'infraestructures, i per tant impossibles de traslladar a un altre país, no els deixa cap altre opció davant la possibilitat d'un canvi polític, ja sigui per la independència de Catalunya o ja sigui per l'ascens de Podem de Pablo Iglesias, de ''gestionar'' la nova situació política.