dimecres, 29 d’octubre del 2014

Ortega, sobre el nou 9-N: "Es poden impugnar els sentiments?"

29/10/2014

CONSULTA 9-N

La vicepresidenta dóna les dades definitives de la consulta: 6.695 meses repartides en 1.317 locals de participació en 942 municipis


Bernat Vilaró






La vicepresidenta de la Generalitat, i consellera de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha dit avui que "se'm fa difícil què poden impugnar", sobre el possible veto del Tribunal Constitucional (TC) de la consulta del nou 9-N. "Es poden impugnar els sentiments? Sembla que estiguem en aquest terreny. No situo en cap futurible que el TC impugni el 9-N", ha reiterat.

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Ortega ha remarcat que "la capacitat d'innovació del govern [espanyol] de suspendre i recórrer tots els actes del nostre país té un límit. Estic convençuda que el TC serà coherent. Ho desitjo i ho vull".


A més, la dirigent d'Unió ha donat les dades definitives per al procés participatiu: podran votar 5.400.000 persones, hi ha 40.930 voluntaris, i un total de 6.695 meses repartides en 1.317 locals de participació en 942 municipis dels 947 que té el país. Així, com ja va informar El Singular, només en cinc poblacions no es podrà votar.

Crida a la participació

Ortega ha fet una crida a la participació del 9-N, per "defensar la nostra identitat, el nostre autogovern i la nostra singularitat". "La lectura serà diferent si hi van milers de persones o més d’un milió de persones", ha destacat, abans de vaticinar que "hi haurà una gran participació. Tindrem la mirada de tot el món i donarem exemple de civisme i de participació".

Sobre els voluntaris, la responsable de la logística i l'organització del 9-N ha assegurat que és igual quants funcionaris n'hi ha, perquè hi van en qualitat de voluntariat: "El govern català no ha imposat res a ningú. Són actes d'absoluta voluntarietat", ha insistit.








On i com votarem?

A partir d'avui al vespre es podrà consultar al web del nou 9-N el lloc de participació, introduïnt el número de DNI, la direcció que hi consta, la població i el primer cognom. Tot seguit apareixerà una targeta de participació -que es podrà imprimir- per saber a quin local haurà de votar cadascú, a més de poder-se descarregar també la butlleta. Ortega ha demanat que tothom miri aquest lloc de participació entre avui al vespre i demà al matí.

Ja el dia 9 de novembre, els locals obriran a les 9:00 del matí, i estaran oberts fins les 20:00 del vespre. Tot i això, Ortega ha deixat clar que "no tancarem cap punt de participació si hi ha gent fent cua per participar". Les dades de participació es donaran pels volts de les 22:00 de la nit, tot i que les dades definitives no es coneixeran fins l'endemà, dia 10. A més, cal recordar que fins a 14 dies posteriors del dia 9 (fins el 23-N) encara es podrà votar.

Un cop al lloc de participació, "cal ensenyar el DNI, on un voluntari introduirà les teves dades a un ordinador per comprovar que aquell sigui el teu lloc de participació". "Després ja podràs anar a la teva mesa, on prendran nota de les teves dades, i automàticament ja introduiràs la butlleta a l'urna", ha explicat Ortega.

Aquesta butlleta es pot imprimir a través de participa2014.cat, estarà als locals de participació, i es repartirà amb els diaris aquest cap de setmana. També podeu fer clic aquí per descarregar-vos la bulleta del 9-N.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/ortega_sobre_el_nou_9-n_es_poden_impugnar_els_sentiments_104135.php