dimecres, 1 d’octubre del 2014

Mas, a Camacho: "No rectificaré"

01/10/2014

CONSULTA

El president es reunirà divendres amb els partits proconsulta per prendre la decisió definitiva sobre l'estratègia a seguir després de la suspensió del TC


Nerea Rodríguez


El president de la Generalitat, Artur Mas


Dos dies després que el Tribunal Constitucional hagi suspès la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9N, i el dia següent de les mobilitzacions massives als ajuntaments de tot Catalunya en suport a la consulta; el president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha mantingut ferm en la seva voluntat que els catalans votin per decidir el futur de Catalunya el proper 9 de novembre. En aquest sentit, ha assegurat, en resposta a la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que “no rectificaré en la voluntat que el poble català pugui votar i decidir el seu futur. Això és el que farem, ho han entès? Actuaré d’acord amb la majoria social i parlamentària".

Mas ho ha dit durant la sessió de control al govern, quan la líder dels populars catalans li ha demanat que aturi el procés sobiranista. El president de la Generalitat, però, ha estat molt contundent responent a Sánchez-Camacho: “Ni el govern espanyol, ni el PP, ni el PSOE no podran impedir que el procés català s’acabi votant”. A més, la líder del PPC també ha qüestionat a Mas sobre si “pensa persistir en el desafiament i atemptar contra la democràcia”, unes afirmacions que el president català ha respost afirmant que “no som nosaltres els qui atempten contra la democràcia”.

El president de la Generalitat ha insistit en la presentació d’un recurs davant del TC perquè aixequi la suspensió sobre la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9N, i ha criticat que l’alt tribunal espanyol “va actuar amb una celeritat immensa, cosa que ens fa sospitar que la presidència del TC està en mans d’un àrbitre gens imparcial”. Sobre aquest tema, ha advocat per pressionar el TC “perquè torni a anar molt ràpid en reunir-se per aixecar la suspensió”.

Preguntat pel diputat d’ICV-EUiA, Joan Herrera, sobre què farà el govern a partir d’ara, Mas ha reiterat la intenció de reunir-se amb tots els líders dels partits proconsulta per tal de decidir conjuntament l’estratègia a seguir. De fet, aquesta reunió es produirà aquest mateix divendres. Per la seva banda, el líder de C’s, Albert Rivera, ha qüestionat a Mas sobre si dimitirà o convocarà eleccions “quan vegi que el 9N no se celebrarà cap referèndum il·legal”.

"Aquest procés s’acaba votant"


El president de la Generalitat ha avisat el líder de C’s que “té una confusió: ho personalitza tot”, i ha argumentant que “s’oblida que en aquest Parlament hi ha una majoria molt àmplia a favor del que estem fent. S’oblida que el 25 de novembre de l’any 2012 va haver-hi unes eleccions i va votar molta gent a favor del que estem fent”, i s’ha preguntat: “Ens oblidem d’ells? Ens oblidem de les entitats i municipis a favor del dret a decidir?” En aquesta línia, ha criticat que “vostè només persegueix acabar amb mi, perquè cada dia em reclama que marxi. Però això no l’autoritza a pensar que el procés és una dèria o malifeta meva”.

Alhora, ha recordat a Rivera que “la data i la pregunta no la vaig posar jo, es va pactar. No entenc res de les seves perspicàcies i dots democràtiques”. I ha sentenciat: “En el que depengui de mi, aquest procés s’acaba votant i votant la pregunta acordada”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/mas_a_camacho_no_rectificare_en_la_voluntat_que_el_poble_catala_pugui_votar_103482.php