divendres, 17 d’octubre del 2014

L’Estat busca “traïdors” a Catalunya per rebentar el procés

Divendres, 17 d'octubre de 2014 16:55 h

Aposta per un nou escenari on es prioritzi "el respecte a la legalitat" i la "tranquil•litat i serenitat" dels ciutadans










Madrid (ACN).- La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha admès aquest divendres que manté obert el diàleg amb "diferents líders polítics" a Catalunya per trobar un nou escenari en què la Generalitat i la política catalana "transiti per la senda de la legalitat". 

Sáenz de Santamaría es va reunir dimecres amb Duran i Lleida, que ha obert la porta a un acord amb el PSC per a la governabilitat. 

"Per a aquest govern", ha dit Sáenz de Santamaría, és positiu "tot el que sigui sentit comú, respecte a la legalitat i que prioritzin els drets dels ciutadans" així com el seu "benestar, tranquil·litat i serenitat". 

Rebentar el procés pactant amb “els traïdors”

A la roda de premsa posterior al consell de ministres, Sáenz de Santamaría ha reiterat que la renúncia d'Artur Mas a celebrar la consulta en els termes en què l'havia plantejat inicialment és una demostració de la "fortalesa de la democràcia", que es "posa en evidència" quan "algú que surt de la senda de la legalitat" ha acabat "havent d'admetre que no pot seguir en aquest camí".

Objectiu: pactar amb Duran i Iceta per  acabar amb el procés democràtic

Preguntada per possibles pactes entre CiU i el PSC, Sáenz de Santamaría ha apuntat que ha de ser Mas qui expliqui "amb qui va i on va" però el seu govern veuria amb bons ulls que les coses "es facin dins del marc de la legalitat" i sempre en favor "dels interessos i benestar dels ciutadans".

Pànic  a la llista unitària

En aquest sentit, ha recordat que el seu govern té obert el diàleg amb "diferents polítics a Catalunya" perquè el que li interessa és, precisament, que la Generalitat i la política catalana "transiti per la senda de la legalitat".

Pel que fa a una possible llista unitària a Catalunya, Sáenz de Santamaría ha afirmat que a hores d'ara el govern espanyol "no sap" que vol fer Artur Mas. "El primer que ho ha d'explicar és ell", ha apuntat.

En tot cas ha reiterat que l'executiu espanyol "segueix en la senda com fins ara" i "el que no s'ajusti a la legalitat i al respecte a la Llei seguirà el procés corresponent". "Jo no valoraré les decisions que encara no ha pres el president de la Generalitat. En altres ocasions ha convocat eleccions", i "no sé, davant del fracàs del pa d'autodeterminació, quina vol que sigui la sortida"