dimarts, 28 d’octubre del 2014

Homs: "Continuarem amb el 9N tal i com el tenim plantejat"

28/10/2014

CONSULTA 9-N

El portaveu del govern denuncia que el posicionament de l’Estat "no té res a veure amb l’Estat de dret, sinó amb una actuació partidària"


Nerea Rodríguez



El portaveu del govern, Francesc Homs



El portaveu del govern, Francesc Homs, s’ha referit avui a la probable impugnació del ‘nou 9N’ per part del govern espanyol. Sobre aquest tema, Homs ha deixat clar que “ara el que fem és un procés participatiu, i el continuarem fent com l’estem fent, amb voluntaris i partint dels mandats legals que té la Generalitat per facilitar la participació ciutadana”. “Estem fent coses que podem fer”, ha afirmat.

En roda de premsa posterior al Consell Executiu de cada dimarts, el també conseller de la presidència ha assenyalat que “no es pot prohibit allò que no es fa” i ha denunciat que “el posicionament de l’Estat espanyol no té res a veure amb el dret ni la legalitat, sinó que és una actuació partidista i obstruccionista”. “El govern espanyol situa les coses en el terreny de la irresponsabilitat o la frivolitat, però no en el del rigor ni la seriositat”, ha insistit.


Durant la compareixença davant dels periodistes, Homs ha preguntat: “Algú creu que al segle XXI, en un Estat que es defineix democràtic i de dret, no es pot ser voluntari d’una causa que es canalitza de manera pacífica?” I ha titllat “d’absurd” el fet que “prohibeixin allò que interpreten que fem, però que no fem”. Alhora, ha assegurat que “em genera poca confiança tot el que pugui dir o fer el govern espanyol”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/homs_continuarem_amb_el_9n_tal_i_com_el_tenim_plantejat_104118.php