dissabte, 18 d’octubre del 2014

ERC se suma al 'nou 9-N'

18/10/2014

CONSULTA 9-N

És un gest d'acostament dels republicans al Govern, després de les friccions pel nou format de consulta


 Xavier Lladó



Oriol Junqueras conversant amb el president Mas, a l'hemicicle del Parlament


Esquerra Republicana se suma al 'nou 9-N'. El seu president, Oriol Junqueras, la secretària general, Marta Rovira, i tots els càrrecs parlamentaris del partit –diputats al Parlament, al Congrés, al Senat i a Brussel·les– s'han inscrit com a voluntaris per al 'nou 9-N'. És un gest d'acostament dels republicans, després que les relacions entre els republicans i el Govern s'hagin malmès lleugerament per l'anunci del president de convocar un nou format de consulta. Ho explica el Punt Avui.

De fet, Oriol Junqueras va assegurar que ajudarien en el que poguessin el govern en aquesta nova consulta i, amb la decisió de prendre part activa en l'organització de la votació, ERC passa de les paraules als fets. Ahir era el primer dia que s'obrien les inscripcions i, en només cinc hores, ja es va arribar als 5.220 apuntats, cosa que prova, almenys d'entrada, que l'objectiu d'aconseguir 20.000 voluntaris per cobrir les meses de la consulta va per bon camí.


Junqueras, però, va alertar ahir Artur Mas que el pacte d'estabilitat estava gairebé enterrat: “L'any passat ja vam dir que els del 2014 serien els últims comptes autonòmics que aprovaríem”, va ressaltar el líder d'ERC, que va tornar a apressar el president perquè convoqués eleccions amb caràcter urgent. “No perdem més el temps, eleccions i independència”, va afirmar en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què va atribuir la seva negativa a aprovar els comptes del govern al fet que “com a autonomia, això és ingovernable”. “Si l'any que ve continuem igual, Déu no ho vulgui i tant de bo el poble de Catalunya no ho permeti, faltarien 5.000 milions més per quadrar el pressupost i això és impossible i suposa, a més, allargar el patiment de molta gent”, hi va afegir el republicà.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/_junqueras_i_tots_els_parlamentaris_d_erc_voluntaris_per_al_9-n_103895.php