dijous, 2 d’octubre del 2014

ERC, CiU i ICV reclamen a la UE que es faci la consulta

02/10/2014

CONSULTA 9-N

Els eurodiputats catalans demanen "que prenguin interès i no donin l'esquena als milions de ciutadans que desitgen donar la seva opinió" a Catalunya


Bernat Vilaró


Els eurodiputats Terricabras, Tremosa i Urtasun


Els cinc eurodiputats d'ERC (Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall), CiU (Ramon Tremosa i Francesc Gambús) i ICV (Ernest Urtasun) enviaran una carta als responsables de les institucions de la Unió Europea (UE) per explicar tant la consulta del 9-N com el recurs presentat pel govern espanyol i la sentència cautelar del Tribunal Constitucional.

En la missiva els demanen "que prenguin interès per l'assumpte i no donin l'esquena als milions de ciutadans que desitgen donar la seva opinió mitjançant un instrument tan civilitzat, democràtic, pacífic i europeu com és una urna i un vot". El document el rebran els futurs presidents de la
Comissió Europea, Jean-Claude Juncker (del Consell Europeu), Donald Tusk, i l'actual president del Parlament Europeu, Martin Schulz.

Segons ha informat Tremosa a El Singular, els eurodiputats catalans no saben quan rebran la resposta a aquesta carta, que s'enviarà avui a la tarda. A més, també enviaran una segona missiva dirigida a tots els eurodiputats com a rèplica d'un e-mail enviat per Esteban González Pons (PP) als membres del Parlament Europeu. En aquest correu, Pons advertia de les conseqüències del procés català a Europa.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/10/ciu_erc_i_icv_reclamen_a_la_ue_que_es_faci_la_consulta_103510.php