dilluns, 6 d’octubre del 2014

Els ultres escalfen el 12-O cremant estelades i retrats d'Artur Mas

, Madrid | Actualitzat el 06/10/2014 a les 17:00h

Les principals formacions d'extrema dreta celebren una "capea patriòtica" per recaptar fons per desplaçar-se a Barcelona el pròxim 12 d'octubre per participar en una manifestació ultra



L'extrema dreta crema estelades i retrats de Mas Foto: La España en Marcha

Les principals organitzacions d'extrema dreta (Falange, Nudo Patriota Español, Alianza Nacional i Movimiento Católico Español) van celebrar diumenge a Madrid una 'capea' amb l'objectiu de recaptar fons per cobrir les despeses del desplaçament en autobús a Barcelona per participar en un manifestació ultra en motiu del 12-O a la capital catalana. L'activitat va consistir en una barbacoa, barra lliure de cervesa, dues rondes de toros, música en viu i la crema de "draps separatistes", principalment d'estelades i de retrats del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.


Segons informa la plataforma La España en Marcha, l'anomenada "capea patriòtica" es va portar a terme en una finca madrilenya i va comptar amb l'assistència de simpatitzants i de militants de les diferents formacions. "No tot va ser espectacle taurí, hi va haver barra lliure de menjar i de beure. No hi va faltar tampoc la crema de draps i cartells separatistes. Al foc purificador van lliurar-se els símbols de la ignomínia i de la traïció, com a signe de l'amarg destí que espera a qui conspira contra la sagrada unitat de la nostra pàtria, Espanya", assenyala la plataforma ultra.
La Falange, Nudo Patriota Español, Alianza Nacional i Movimiento Católico Español es manifestaran el pròxim 12 d'octubre a Barcelona contra "la falsificació de la història per part dels separatistes i per la defensa de la unitat d'Espanya". Els líders de Falange i d'Alianza Nacional, Manuel Andrino i Pedro Pablo Peña, clouran la mobilització ultra amb uns discursos per expressar "allò que cap polític s'atreveix a dir sobre el desafiament separatista".