dijous, 9 d’octubre del 2014

El poder judicial espanyol proposa la suspensió del jutge Santiago Vidal

Dijous  09.10.2014  15:36

Per haver participat en l'elaboració d'una constitució catalana

 


Santiago Vidal




El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha proposat la suspensió de totes les seves funcions del jutge Santiago Vidal per haver participat en l'elaboració d'un esborrany de constitució catalana. El jutge de l'Audiència de Barcelona va admetre que havia col·laborat en aquesta tasca, juntament amb un grup de deu experts.

Segons la Cadena Ser, 'el promotor de l'acció disciplinària' del CGPJ ha incoat un expedient disciplinari al jutge Vidal i ha proposat a la comissió disciplinària que el suspengui de manera cautelar de les seves funcions com a jutge. Aquesta proposta de sanció ara haurà de ser estudiada pels vocals que formen part d'aquesta la comissió disciplinària.


En una entrevista amb VilaWeb l'abril d'enguany Vidal deia a VilaWeb que no pensava que hagués de patir cap mena de represàlia:

'Quina llei prohibeix que hi hagi un grup d'experts que es dediqui a pensar o a treballar sobre allò que vulgui? No hi ha res d'il·legal i els jutges que integrem el grup ho tenim molt clar. La llei orgànica del poder judicial ens marca un règim d'incompatibilitats molt estricte i diu clarament que podem dedicar el nostre temps lliure a elaborar informes tècnics.'

Notícia relacionada: Els detalls de l'esborrany de constitució catalana, per Santiago Vidal 



http://www.vilaweb.cat/noticia/4214381/20141009/poder-judicial-espanyol-proposa-suspensio-jutge-santiago-vidal.html

1 comentari :

Anònim ha dit...

no hi ha dret, un altre innnocent víctima del feixisme, dictadura i la inquisició: LOLÏN