dilluns, 27 d’octubre del 2014

El govern espanyol escalfa motors per impugnar el 9-N

Dilluns, 27 d'octubre de 2014 10:30 h

El ministre de justícia creu que el nou 9-N pot suposar un "cert frau de llei" i estudia les "instruccions" als centres escolars i funcionaris





 


Madrid (ACN).- El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha insistit aquest dilluns que l'advocat de l'Estat està estudiant tots les actuacions que s'estan duent a terme a Catalunya per al nou 9-N, especialment les que tenen a veure amb les instruccions als centres escolars i funcionaris. 

L'executiu espanyol considera que hi pot haver un "cert frau de llei" perquè "es pretén aconseguir un resultat prohibit mitjançant un camí alternatiu", fet que seria "absolutament insostenible". 

Segons el ministre, si finalment l'executiu considera que hi ha "material suficient" presentaria "noves impugnacions". 


Catalá ha afirmat que li consten peticions als centres educatius i funcionaris. "Són públiques les peticions de coordinació als directors de centres escolars, als ajuntaments, i a funcionaris", i "això és el que s'està estudiant per part de l'advocacia general de l'Estat, la materialitat jurídica dels documents perquè tinguin suficient força provatòria perquè puguin ser incorporats a l'expedient d'impugnació que tenim en marxa".

Segons Catalá, el nou 9-N és "antidemocràtic". "Intentar aconseguir un resultat equivalent al que l'Estat de dret ha suspès però sense cap de les garanties democràtiques de la consulta, sense cens, ni control de procediment, ni recompte, no només és que sigui il·legal, sinó greument antidemocràtic", ha dit.