dimarts, 14 d’octubre del 2014

El govern espanyol camí de convertir el 9-N en un escàndol internacional

Dimarts, 14 d'octubre de 2014 13:40 h

El ministre de Justícia amenaça en impugnar “el procés participatiu” plantejat per Mas i avisa que aplicarà la mateixa bel•ligerància que amb la consulta. 






El PP desfermat diu que aquesta consulta tampoc no es farà. El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha desmentit la presidenta del PPC  Alícia Sánchez Camacho  i ha advertit  que si les preguntes d’aquest  "procés participatiu" anunciat pel president Mas són les mateixes que les incloses a la consulta impugnarà aquest 9-N perquè té “aires inconstitucionals”. Català ha fet la consideració després que Camacho, afirmés des de la seu del PP a Madrid que el procés sobiranista "ha acabat" i que el govern espanyol podria no impugnar el "simulacre" de consulta, perquè "les formules de participació" i "les enquestes" són "legals". Per altra banda, el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha acusat Mas d’haver-se convertit en un "president en frau de llei "que sap perfectament que no hi haurà cap referèndum el 9 de novembre, "li digui com li digui". 



Alonso ha dit que el 9 de novembre el govern espanyol garantirà que no hi hagi urnes, i ha advertit Mas que: "La llei no es pot saltar ni per dalt ni per baix". "En aquest moment, i per ser suau, el president Mas està caient en l'esperpent", ha conclòs.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha explicat que l'executiu de Mariano Rajoy estudiarà si recorrerà "la nova ocurrència" del president de la Generalitat, Artur Mas, respecte al nou escenari obert per a la consulta del pròxim nou de novembre., Sáenz de Santamaria ha manifestat que Mas "no pot sotmetre els catalans a les anades i vingudes a les que els té acostumats, no és propi d'un dirigent polític". "Ha de recordar que incomplir la llei i saltar-se el marc de convivència que ens hem donat tots els espanyols l'ha portat a una situació que no és sostenible"

La premsa internacional es fa ressò de la consulta ciutadana anunciada pel president Mas

La premsa internacional s’ha fet ressò de l’anunci de Mas de fer un procés participatiu dins d’un marc legal diferent per eludir el blocatge del govern de Madrid. Les principals capçaleres i agències internacionals parlen que Catalunya planteja una consulta participativa i que ha cancel·lat el referèndum. Le Mode ho explicita amb el titular: “Catalunya reemplaça el seu referèndum per una consulta''.