dilluns, 1 de setembre del 2014

Unió vol sembrar la discòrdia entre CDC i ERC per rebentar el procés

Dilluns, 1 de setembre de 2014 14:30 h

La cúpula d’Unió és conscient que la aliança de CDC amb ERC és la mort política de Duran i aplica l’estratègia de generar tensions entre les dues formacions per debilitat el procés


La dirigent d’Unió, Joana Ortega, avui ha tornat a posar més tensió al procés quan en declaracions a TV3 ha assegurant que el que diu el TC va a missa i ha avisat el president d’ERC, Oriol Junqueras, que no pot demanar al president Mas que actuï al marge de la llei. Per altra banda el secretari general de CiU  i dirigent d’Unió, Ramon Espadaler, ha deixat clar aquest dilluns a Catalunya Ràdio que no veu una llista unitària amb ERC ni tampoc una DUI en cas que no hi hagi consulta el 9-N. Així Unió, en boca de dos dels seus consellers del Govern, tanca la porta a la consulta si el TC la suspèn i també taa una possible llista unitària amb ERC si no hi ha consulta, una forma de dinamitar ponts entre CDC i ERC que, vistes les reaccions de les dues formacions no ha fructificat. 



Els tres Trïdors, Duran i Lladre,Joana Ortega i Ramon Espadaler



Rull diu a Ortega que caldrà seguir amb els preparatius de la consulta quan el TC la suspengui

El coordinador i secretari general de CDC, Josep Rull, ha respost Ortega que caldrà seguir amb els preparatius de la consulta quan el TC la suspengui i ha deixat clar que CDC no es quedarà de braços plegats si això passa, a més, ha reiterat que “Qualsevol decisió sobre el 9-N sempre es prendrà des del consens". Rull ha insistit que la llei de consultes és "plenament legal" i que sortirà avalada per una majoria àmplia del Parlament.

La resposta d’ERC: ara és l’hora de sumar esforços i no el moment dels retrets


La portaveu d'ERC, Anna Simó, en resposta a Joana Ortega, ha reivindicat el compliment dels compromisos adquirits i ha insistit en la necessitat d'actuar conjuntament sense "retrets". "Ara és moment de sumar esforços, confiar en les nostres forces deixar els retrets de banda", ha indicat. La portaveu republicana ha insistit en la necessitat de posar les urnes el proper 9-N "digui el que digui el TC".


http://www.directe.cat/noticia/365146/unio-vol-sembrar-la-discordia-entre-cdc-i-erc-per-rebentar-el-proces