divendres, 5 de setembre del 2014

Suspès un reportatge dels Trabucaires de Cardedeu a La Sexta

04/09/2014

CENSURA

La cadena envia un e-mail a la colla informant que el reportatge "queda ajornat sense concretar data", tot i que després assegura que la propera setmana els avisaran del dia que s'emet


Nerea Rodríguez



Els Trabucaires de Cardedeu - Trabucaires de Cardedeu




‘La Sexta’ ha suspès sobtadament un reportatge sobre els Trabucaires de Cardedeu que s’havia d’emetre aquesta mateixa nit al programa ‘El Intermedio’. Segons han explicat els trabucaires a ‘El Singular’, aquest migdia, concretament a les 12:08, han rebut un e-mail on se’ls deia literalment: “Males notícies. Avui no anirà el vostre tema i queda ajornat sense concretar data”.

Aquesta tarda, però, i després de l'impacte que ha tingut la notícia a les xarxes socials, el programa i els trabucaires han tornat a parlar, i la cadena ha fet saber a la colla que s'ha ajornat l'emissió del reportatge per "temes d'estricta actualitat" i que la setmana que ve els avisaran per fer-los saber el dia que s'emetrà. Segons han explicat els trabucaires posteriorment a aquest diari, "no hi ha cap cosa estranya, i no s'ha d'anar més enllà amb aquest tema". A més, han volgut deixar clar que el programa, presentat pel 'Gran Wyoming', "explicarà la veritat" del cas perquè tenen molta informació sobre la polèmica amb el regidor del PP.

Els trabucaires de Cardedeu van fer-se especialment coneguts quan el regidor del PP de la localitat va denunciar que la colla havia simulat el seu afusellament durant la festa major. La colla ha explicat aquest migdia a 'El Singular' que des de dilluns la cadena de televisió ha estat en contacte amb ells i que també van anar a Cardedeu per “gravar alguna cosa”. A més, també se’ls hi havien enviat imatges inèdites de la Televisió de Cardedeu.

El reportatge s’havia d’emetre a les 21:30, i la colla de trabucaires ha expressat al migdia que la notícia els “ha sobtat”. A més, des de les xarxes socials (Facebook i Twitter), els Trabucaires de Cardedeu han fet saber l'ajornament i han agraït a l'equip de redacció de l’Intermedio “el seu esforç, de tres dies, per fer un reportatge, basat en una recerca periodística, i no en grans titulars, amb fotografies retallades, per vendre diaris”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/suspes_el_reportatge_dels_trabucaires_de_cardedeu_a_la_sexta_102814.php