dijous, 4 de setembre del 2014

Mas, a la Cambra de Comerç: "Comptin que la consulta es farà"

04/09/2014

CONSULTA - REFERENDUM

El president anuncia la publicació del llibre blanc de la independència, com va fer Escòcia

 

Lluís Bou



El president Artur Mas i el president de Gas Natural Fenosa, Salvador Gavarró


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha manifestat avui en un dinar amb empresaris a la Cambra de Comerç de Barcelona que hi haurà llei de consultes i que la consulta del 9-N es farà. El president ha estat explícit en aquest aspecte, fins i tot apuntant que el debat sobre la legalitat serà "superflu".

"A partir d'aquí, l'Estat no ha d'autoritzar res, simplement ha de no recórrer la llei catalana. Si finalment recorre, pot fer-ho sense demanar la suspensió de la llei. És una opció. El Constitucional pot admetre a tràmit el recurs, o no. Fins i tot admetent a tràmit el recurs i suspenent la norma, pot aixecar la suspensió amb molt poc temps", ha indicat Mas. "Comptin que es farà la consulta", ha subratllat.

"La determinació del 9-N és total. Políticament hi ha algú més interessat que jo de posar les urnes?", ha preguntat als empresaris. "Si algú hi té interès segur, sóc jo. Si algú hi té interès, és el govern", ha insistit el president, que ha matisat que cal actuar amb total seriositat. "Hem de fer-ho bé. Això vol dir no fer el ridícul, fer-ho en base a un marc legal, amb reconeixement internacional, no perdre l'esperit pacífic, atendre les majories socials".

Mas ha anunciat que a la tardor publicarà el llibre blanc de la independència, com va fer Escòcia, en base als informes del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN).
El president ha aprofitat la seva intervenció per reclamar la unitat del bloc sobiranista, davant les setmanes decisives que s'acosten. Sense això, és evident que el procés podria fracassar. "Cal molta responsabilitat de tothom. No es pot jugar amb què uns només poden rebre cops i els altres només poden rebre carícies".

Mas ha donat per fet que el cas Pujol no afectarà el govern, i ha recordat que ja fa 11 anys que no és president "ni tampoc senador".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/mas_a_la_cambra_de_comerc_comptin_que_la_consulta_es_fara_102817.php