dilluns, 8 de setembre del 2014

Segueix la festa a Extremadura: ara, 300€ a les àvies

08/09/2014

ESPANYA

Monago anuncia una retribució anual a les dones de més de 75 anys per donar "una ajuda permanent a les extremenyes que van viure la Guerra Civil"

 

Bernat Vilaró



El president de la Junta d'Extremadura, José Antonio Monago,UltraNacionalista del PP


El president d'Extremadura, José Antonio Monago, ha anunciat una retribució addicional de 300 euros l'any a totes les dones d'aquesta comunitat autònoma més grans de 75 anys. L'objectiu és donar "una ajuda permanent" a "totes les extremenyes que van viure la Guerra Civil i la postguerra i que, amb el seu esforç i sacrifici, van fer possible la democràcia i l'Extremadura d'avui".

Hi ha unes 35.000 extremenyes amb més de 75 anys, i se'ls abonarà aquesta quantia demanera directa o a través d'una deducció, segons ha informat el propi Monago des del Teatre Romà de Mèrida, durant l'acte institucional del Dia d'Extremadura.



La retribució "és molt més que una mesura simbòlica", perquè és "una qüestió de dignitat, de justícia i de memòria històrica", ha afegit el president de la Junta extremenya. "Si algú vol saber de veritat qui som com a poble, no fa falta llegir-ho als llibres. Només ha d'acostar-se a la seva àvia o a la seva mare, i preguntar-li com ha estat la seva vida", ha conclòs.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/segueix_la_festa_a_extremadura_ara_300_a_les_avies_102888.php