dilluns, 8 de setembre del 2014

Demanen al Barça que se sumi al Pacte pel Dret a Decidir abans de la Diada

08/09/2014

DRET A DECIDIR

"Des de la seva fundació, el club ha caminat en paral·lel amb el sentiment catalanista", diu el manifest, que signen diferents col·lectius blaugranes


Bernat Vilaró


Banderes del Barça


Entitats vinculades al Barça han demanat que el club blaugrana se sumi al Pacte Nacional pel Dret a Decidir abans de l'Onze de Setembre, segons han informat avui els col·lectius que signen el document a través d'un comunicat, publicat a la web de manifestblaugrana.cat.

El text diu que "en els prop de 115 anys d'història del Futbol Club Barcelona, la significació nacional de l'entitat ha estat coherent i sempre en consonància amb la sensibilitat majoritària de la seva massa social, molt representativa de la realitat social de Catalunya". "El Club ha caminat en paral·lel amb el sentiment catalanista i als principis democràtics del poble català", continua.

El manifest recorda, entre d'altres episodis, la "xiulada unànime" del camp de Les Corts a l'himne espanyol en plena dictadura de Primo de Rivera, que va provocar la clausura de l'estadi durant any i mig, i va forçar l'exili del president Joan Gamper, fundador del club.


La bandera gegant desplegada al Camp Nou


"Fidel a la història"


"Ara el país afronta un moment crucial del seu futur. El poble de Catalunya vol escollir el seu futur, i ho vol fer a través de l'expressió democràtica més elemental: votant", segueix el text. "El Club ha de ser fidel a la seva història, a la seva catalanitat llargament exercida i reivindicada i, sobretot, ha de continuar la seva defensa innegociable dels drets democràtics i dels drets dels ciutadans lliures".

Per tot això, els col·lectius signants (Manifest Blaugrana, Èxit Blaugrana, Blaugranes a Taula, Un Crit Valent, i Passió Blaugrana) demanen que el Barça s'adhereixi al Pacte Nacional pel Dret a Decidir "de manera immediata i sempre abans del proper 11 de setembre de 2014".

Feu clic aquí per llegir el manifest sencer.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/demanen_al_barca_que_se_sumi_al_pacte_pel_dret_a_decidir_abans_de_la_diada_102896.php