dilluns, 8 de setembre del 2014

El govern demana el cessament de l’ambaixador espanyol a Holanda

08/09/2014

CONSULTA - REFERENDUM

El PEN català fa públic un manifest rebutjant la censura que va patir Sánchez Piñol i la seva novel·la 'Victus'


Nerea Rodríguez



Roger Albinyana al CEPS


El govern ha demanat el cessament de l’ambaixador espanyol a Holanda pel veto a la presentació a Utrecht del llibre ‘Victus’, d’Albert Sánchez Piñol. El secretari d’exteriors del govern, Roger Albinyana, ha fet aquesta petició avui des de Brussel·les, en un acte del think thank ‘The Centre for European Policy Studies’ (CEPS).

Albinyana ha assenyalat l’ambaixador espanyol a la Haia, Fernando Arias González, com el responsable de la cancel·lació de la presentació de la novel·la a l’Institut Cervantes d’Utrecht.


Des que es va conèixer aquesta notícia, el govern espanyol ha rebut nombroses crítiques per aquest fet, mentre Sánchez Piñol rebia mostres de suport. L’última ha arribat per part del PEN Català, l’associació internacional d’escriptors, que ha fet públic un manifest rebutjant la censura que va patir la novel·la i el seu autor.

El text adverteix que “les raons adduïdes per a la suspensió no tenen res a veure amb la qualitat de la novel·la, sinó amb motivacions d’oportunitat i de conveniència política. Aquest greu acte de censura no sols afecta la nostra societat, sinó també la societat neerlandesa que ha vist segrestat, de la manera més injusta i absurda, un acte de cultura per imposicions polítiques”.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/el_govern_demana_el_cessament_de_l_ambaixador_espanyol_a_holanda_102889.php