dimecres, 3 de setembre del 2014

Preocupació de l'exèrcit per la poca disposició a agafar les armes per defensar Espanya

Dimecres  03.09.2014  11:55

El Ministeri de Defensa espanyol va encarregar un informe per saber si els espanyols sacrificarien la seva vida per la pàtria  







El govern espanyol va voler saber ara fa un any fins a quint punt els espanyols estaven disposats a agafar les armes per a defensar la integritat d'Espanya, i per això el Ministeri de Defensa va encarregar un estudi al CIS. Avui el diari El Mundo n'ha publicat els resultats, que l'exèrcit espanyol troba decebedors, car 'tan sols' un 16,3% està disposat a agafar les armes 'per participar voluntàriament en la defensa del país'.

El CIS demanava a una mostra de 2.500 enquestats si, a part la família, estaven disposats a sacrificar la vida per res més. El resultat: un 47,1% va respondre que no i un 47,2%, que sí.


Segons la mateixa enquesta, un 55,3% dels ciutadans de l'estat espanyol no voldria prendre part en la defensa d'Espanya si fos atacada, i un 16,3% ho faria sense dubtar. Un 22,4% seria més aviat favorable a prendre-hi part. Uns percentatges que baixen d'any en any.

A més, es demanava, per comunitats autònomes, quin era el sentiment de pertinença a Espanya; l'estudi estipula tres tipus de sentiment: 'identitat espanyola', 'doble identitat' i 'identitat perifèrica'. Catalunya i el País Basc són les comunitats que presenten un sentiment identitari espanyol més baix.

Ací podeu consultar-ne els resultats, publicats per El Mundo.


El diari es fa ressò de la 'consternació de l'estament militar' per aquests resultats.



http://www.vilaweb.cat/noticia/4209192/20140903/preocupacio-lexercit-poca-disposicio-agafar-armes-defensar-espanya.html