dilluns, 29 de setembre del 2014

Palafolls aprova la moció sobre de suport al 9N

Per Ràdio Palafolls ⋅ setembre 29, 2014 ⋅




Aquest matí en una sessió extraordinària el ple de l’Ajuntament de PLF ha acabat aprovant la moció de suport a la consulta convocada pel proper 9 de novembre.

La moció s’ha tractat a prop de 900 ajuntaments catalans, on s’ha aprovat a la majoria. En el cas palafollenc, la moció, que estava impulsada per ERC, CiU i ICV-EUiA, ha tirat endavant amb el suport d’aquestes tres formacions i el vot a favor de la socialista Antònia Petit i l’abstenció dels 4 regidors socialistes que avui han assistit a la sessió. En contra només han votat els 2 regidors del PP.

Francesc Alemany, portaveu d’ERC, explicava que la moció convida a l’Ajuntament a implicar-se en el procés de la consulta, sempre en el marc de la legalitat, tot i que reconeix que hi ha divisió de parers sobre la legalitat de la consulta.

Joan Gallart, de CiU, destaca que la consulta és un acte democràtic i demanava al PSC que donés llibertat de vot als seus regidors.


EL regidor portaveu d’ICV-EUIA, Juan Andrés Osorio, recorda que actualment encara no es pot dir que la consulta és il•legal, i explica que el 9N el poble ha de decidir el futur de Catalunya, tot recordant que els Ajuntaments han de donar-hi suport ja que és una petició del poble i no de les institucions.

El PSC defensa fer una consulta, però critica la manera i la pregunta del 9N. Josep Rueda, portaveu socialista a PLF, explicava que encara no es sap si serà legal i quines repercussions poden tenir pels consistoris que hi donin suport ni les conseqüencies polítiques ni socials de la consulta.

Per la seva banda el PP ha votat en contra del que considera una consulta il.legal. Óscar Bermán ha acusat al PSC de confondre a la ciutadania i ha qualificat la llei de consultes aprovada pel Parlament català com a frau a la ciutadania. Diu que Catalunya mai ha tingut tanta sobirania i competències i afirma que democràcia és respectar les lleis.

L’alcalde de PLF ha volgut explicar la seva postura personal. Diu Valentí Agustí que caldrà votar , però que cal fer-ho amb condicions per tal que el resultat sigui pres seriosament, i no descarta un escenari d’eleccions plebiscitàries en el que espera veure un únic bloc entre ERC i CiU.

D’altres municipis com Malgrat, encara no han tractat la moció i de fet encara no tenen una data per fer-ho. Per això la ANC d’aquest municipi ha organitzat una protesta aquest migdia davant del consistori per demanar que es faci un ple per tractar la moció de suport a la consulta.

El ple d’aquest matí a PLF el podreu escoltar aquest vespre a partir de les 8, en diferit, a RP. - See more at:


http://www.radiopalafolls.cat/2014/09/29/plf-aprova-la-mocio-sobre-de-suport-al-9n/