dimecres, 17 de setembre del 2014

Nervis al Govern espanyol per l’eventual victòria del sí a Escòcia

Dimecres, 17 de setembre de 2014 10:50 h

Rajoy diu que l'Estat no facilitarà una hipotètica entrada d'Escòcia i Catalunya a la UE i Margalló adverteix que la secessió d'Escòcia "acabaria en un procés de balcanització que no vol ningú"


Madrid (ACN).- El president espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres que "serà difícil" que l'Estat espanyol admeti la possibilitat d'una adhesió a la UE per part d'una Escòcia o una Catalunya independent. Segons Rajoy els tractats de la UE deixen clar que "si una part d'un Estat se separa es converteix en un tercer respecte a la UE" i hi hauria "molt poques facilitats" per part dels 28 actuals membres a qui pretengui fer aquest tipus de processos d'adhesió. "He parlat amb els representants dels 28 estats i no tenen cap entusiasme per aquests processos" perquè són "un torpede a la línia de flotació de la UE", ha dit. 






 El ministre diu que ell no amenaça, només adverteix 

El ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha afirmat també al  Congrés que la secessió d'Escòcia "acabaria en un procés de balcanització que no hi ha ningú a Europa que vulgui en aquests moments" perquè "la història va pel camí de la integració i no de la segregació". Margallo també ha rebutjat les crítiques per les seves manifestacions d'aquest dimarts, quan va afirmar que l'Estat farà tot el que calgui, inclosa la possibilitat de suspensió de l'autonomia, per evitar la consulta a Catalunya. "Dir que cal complir la llei i que tothom està obligat a fer-ho és una advertència, no una amenaça", ha dit.

Els arguments de Margallo de nyigui-nyogui


Per Margallo, independentment de la legalitat del referèndum a Escòcia, la secessió d'Escòcia "seria dolenta per a Escòcia, per al Regne Unit i per a la UE" perquè Escòcia ven al Regne Unit "més que a la resta de països del Món" i el Regne Unit veuria "mermat" el seu prestigi arreu del món. Per tant, segons Margallo "la secessió acabaria amb un procés de balcanització que no hi ha ningú a Europa que en aquests moments vulgui".


http://www.directe.cat/noticia/368282/nervis-al-govern-espanyol-per-leventual-victoria-del-si-a-escocia