dimarts, 30 de setembre del 2014

Muts i a la gàbia? de cap manera

Dimarts, 30 de setembre de 2014 10:25 h

Es posa en marxa una iniciativa per cridar l'atenció sobre la gravetat de la prohibició de l'expressió democràtica del poble de Catalunya perpetrada pel Govern espanyol a través del TC.


No és cap protesta, és una presa de consciència, argumenten els promotors de la iniciativa #Mutsialagàbia, que proposen un gest simbòlic: l’abandonament d’urnes dins de gàbies en l’espai públic de les nostres ciutats. “El costum i el curs normal dels afers polítics tendeixen a fer passar per alt la gravetat de fets com aquest. Prohibir la consulta és segrestar el consens entre ciutadans i empresonar les llibertats fonamentals. Cap equilibri polític no justifica aquesta prohibició”, expliquen. 




Conviden a fer fotografies d'urnes o vots engabiats i fer-les circular per Twitter amb l'etiqueta #Mutsialagàbia

#Mutsialagàbia es també una manera d’expressar l’absurditat de la prohibició. Un vot dins d’una gàbia continua essent un vot. En democràcia, la llibertat és impossible de silenciar. La llibertat de quedar-nos o marxar d’Espanya ens pertany. La llibertat de fundar o no un estat igual que els altres ens pertany. La llibertat de consentir el poder sobre la nostra comunitat ens pertany. Aquesta gàbia és mental: és feina nostra alliberar els vots.

Per això, convidem tots els ciutadans, sigui quina sigui la seva preferència política, a penjar gàbies als balcons, finestres i terrasses, amb una urna o un vot a dins, perquè ni ara ni mai no s’esborri de la memòria col•lectiva el dia que les llibertats democràtiques de tots van ser prohibides i empresonades.

Les raons de #Mutsialagàbia 








La societat catalana i els seus representants han procurat negociar en tot moment amb l'estat i han demostrat la voluntat de seguir els canals legals dins el marc espanyol. L'estat només ha emprat la legalitat per a negar als ciutadans de Catalunya la possibilitat d'expressar-se. No tracta els catalans com a ciutadans, sinó que els condemna a ser una minoria permanent sotmesa al silenci.

Quan la voluntat políticament expressada per una minoria és sistemàticament alterada segons les preferències d’una majoria; quan els marcs legals que han de servir per a articular les divergències i la diversitat són corromputs per l'ús arbitrari dels poders coercitius; quan els pactes i acords entre una comunitat política reconeguda i la majoria que opera des de les institucions de l’estat manquen de garanties legals i polítiques, l'única legitimitat disponible és en mans del cos electoral, això es, el poble.

Per aquestes raons, un grup de ciutadans privats, promotors de la campanya #Mutsialagàbia, volem cridar l'atenció sobre aquest fet de profunda gravetat amb un gest simbòlic: l’abandonament d’urnes dins de gàbies en l’espai públic de les nostres ciutats. El costum i el curs normal dels afers polítics tendeixen a fer passar per alt la gravetat de fets com aquest. Prohibir la consulta és segrestar el consens entre ciutadans i empresonar les llibertats fonamentals. Cap equilibri polític no justifica aquesta prohibició.

Video Muts i a la gàbia? De cap manera - Campanya #mutsialagabia:






http://www.directe.cat/noticia/370759/muts-i-a-la-gabia-de-cap-manera