dimarts, 9 de setembre del 2014

L’extrema dreta té via lliure a Catalunya

Dimarts, 9 de setembre de 2014 19:00 h

Ningú entén que no és prohibeixi una manifestació d’Alianza Nacional pel centre de BCN per la diada, David Fernández envia una carta a Espadaler instant a la seva prohibició


Barcelona (ACN).- La CUP ha enviat una carta al conseller d'Interior, Ramon Espadaler, per demanar la prohibició de la manifestació que ha convocat Alianza Nacional, al centre de Barcelona, al Raval, per la Diada. Pel seu portaveu del grup parlamentari, Quim Arrufat, cal suspendre la marxa de "l'ultradreta espanyolista per seguretat i prudència" ja que "pretén provocar aldarulls i la població". El text que signa David Fernández dirigit al titular d'Interior "rebutja, s'oposa i es preocupa" per la marxa i recorda que els convocants "són directament responsables de l'atac" al Centre Blanquerna de la Generalitat l'any passat. A més, i segons l'esquerra independentista, els ultradretans "escupen odi racista i xenòfob". 






Autoritzar els que van violentar el Centre Blanquera de la Generalitat a Madrid

En la carta, que signa David Fernández, es recorda que els convocants són "directament responsables de l'atac que va sofrir el Centre Blanquerna de la Generalitat" la passada Diada. Es mostra la preocupació per l'emplaçament escollit "el barri del Raval, que acull la diversitat cultural" de Catalunya i recorda que aquests grups ultradretans "escupen odi racista i xenòfob" -assenyala que "entre els dirigents del grup convocant es troba l'assassí confés de Guillem Agulló, assassinat l'abril de 1993".

El text de Fernández recull "l'absoluta oposició, rebuig i preocupació per la incomprensible decisió" d'Interior de permetre la marxa. "En funció de la legislació vigent -que preveu la prohibició explícita quan existeixen raons fundades d'alteració de l'ordre públic amb perill per a persones- i d'informació pública a l'abast de tothom no podem entendre de cap manera la decisió d'autoritzar-la, més encara quan es disposava de tots els elements legals i jurídics per prohibir-la, desplaçar-la o modificar-la", diu el text.




Unitat contra el Feixisme i el Racisme condemna l'autorització d'una manifestació d'Alianza Nacional per l'Onze de Setembre

UGT dóna suport a UCFR, que es concentrarà contra la mobilització feixista durant la mateixa Diada

Barcelona (ACN).- La plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) ha manifestat "indignació" per l'autorització d'una manifestació "nazi" d'Alianza Nacional el proper Onze de Setembre al barri del Raval de Barcelona. La plataforma "condemna" la decisió del Departament d'Interior "rotundament", i recorda que membres de la formació que ha sol·licitat la manifestació van protagonitzar l'atac a la seu de la Generalitat a Madrid durant la Diada de l'any passat. També assegura que "un dels crits d'aquest grup és 'Artur Mas, cámara de gas'. UGT ha mostrat el seu suport a la plataforma, que es concentrarà contra la mobilització feixista durant la Diada, de 10 a 12 del matí al barri del Raval.


Tant la plataforma com UGT consideren "increïble" que al conseller d'Interior, Ramon Espadaler, li sembli "correcte permetre que aquests nazis desfilin per Barcelona". A més consideren "un insult afegit" que ho facin pel Raval, un barri amb "una població que valora la seva cohesió i diversitat".

Per tot plegat les dues entitats demanen a Espadaler "que rectifiqui i que deixi clar que els nazis no tenen cabuda a Catalunya, ni l'Onze de Setembre ni cap altre dia".



http://www.directe.cat/noticia/366432/lextrema-dreta-te-via-lliure-a-catalunya