divendres, 12 de setembre del 2014

La caverna carrega contra la 'V'

12/09/2014

DIADA

La premsa espanyola reconeix l'èxit de la manifestació però critica que els mitjans catalans "van utilitzar menors per informar de la Diada"


Bernat Vilaró


'Abc', 12 de setembre de 2014


L'endemà de l'èxit rotund de la 'V de la Diada', amb 1.800.000 persones segons la Guàrdia Urbana, en la manifestació més gran d'Europa, la premsa de la caverna espanyola reconeix el reclam independentista, però alhora carrega contra el sobiranisme.

Un exemple és l''Abc', que assegura que "TV3 torna a utilitzar a menors per informar de la Diada". Segons apunta, a la televisió pública "va abundar" la presència de menors d'edat. "Els periodistes van inquirir a nens, als qui acompanyaven els seus pares, i que en alguns casos no arribaven als deu anys".

"I molts d'altres adolescents van ser entrevistats per valorar la Diada i, en especial, la cadena humana en forma de 'V' que es va dibuixar a Barcelona", continua l'article. L''Abc' afegeix que l'ANC es va "aprofitar" dels menors, i que "el colofó de la manifestació va ser la participació de varis menors que el proper 9 de novembre faran 16 anys i que, per tant, podrien votar a la consulta".

Els absents


El mateix diari publica una fotografia de l'expresident Jordi Pujol i el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, corresponent a la Diada del 2012, tot i que cap dels dos va assistir a la 'V' d'ahir. El rotatiu també destaca que ni la vicepresidenta del govern català, Joan Ortega, ni el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, tampoc hi van anar. "Els buits que han anat deixant l'ala tova del catalanisme han estat emplenats pels radicals".

D'altra banda, 'El Mundo' reconeix que "Una altra Diada multitudinària apropa els catalans a una doble independència", i 'La Razón' destaca l'acte unionista de Tarragona: "La Catalunya per la unitat alça per fi la seva veu", afirma. A 'La Gaceta' la Diada queda relegada en un segon pla, i s'hi destaca que és "el día D-Mas".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/09/la_caverna_espanyola_carrega_contra_la_v_103013.php