dilluns, 11 d’agost del 2014

Rajoy vol evitar que qualsevol acord amb Catalunya s'interpreti com una cessió

11/08/2014

PROCÉS

El president espanyol ordena als ministeris que avaluïn les 23 propostes de Mas


Bernat Vilaró



Artur Mas i Mariano Rajoy, avui a la Moncloa



Després de la reunió que van mantenir el 30 de juliol el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Artur Mas, el líder del PP ha ordenat als ministeris del seu executiu que avaluïn les 23 propostes que va fer-li el seu homòleg català. Tot i això, Rajoy vol evitar que qualsevol acord amb Catalunya s'interpreti com una cessió, tal i com apunta avui 'La Vanguardia', a un mes de la Diada de l'Onze de Setembre, i a tres mesos del 9-N.


Així, les disponibilitats pressupostàries, i que les peticions siguin considerades amb raó, són les dues claus que ha marcat Rajoy als seus ministres per donar una resposta com a govern de l'Estat al president Mas. De fet, segons el rotatiu barceloní, el líder popular ja ha traslladat a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría -i ella als diferents ministeris afectats-, les propostes que la Generalitat ha posat damunt la taula, perquè es puguin avaluar i analitzar la seva viabilitat.

Els ministeris involucrats en les propostes de Mas són els d'Economia, Hisenda i Administracions Públiques, Foment, Sanitat i Assumptes Socials, Educació i Cultura, i Ocupació i Agricultura. Segons apunten fonts del govern espanyol, les propostes de Foment (via la ministra Ana Pastor) podrien arribar a acords amb la conselleria de Territori i Sostenibilitat (via el conseller Santi Vila), però sembla que les peticions de l'àmbit educatiu i econòmic és complicat que prosperin.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/rajoy_vol_evitar_que_qualsevol_acord_amb_catalunya_s_interpreti_com_una_cessio_102333.php