dilluns, 4 d’agost del 2014

Orriols: "L'onada a favor del dret a decidir seguirà"

04/08/2014

PROCÉS

El professor de ciència política afirma que "l'èxit del procés no sembla estar gaire vinculat a l'honorabilitat dels seus líders polítics"


Bernat Vilaró



Imatge de la manifestació de la Diada, al seu pas per la Via Laietana



El professor de ciència política Lluís Orriols considera que "l'onada a favor del dret a decidir seguirà", en un article que publica avui a 'El País'. "Si bé els polítics espanyol han sapigut persuadir a l'opinió pública en nombroses ocasions, això no ha sigut això en l'onada independentista que viu avui Catalunya", continua.

"Lluny de liderar el procés, el president Artur Mas no va decidir sumar-se al projecte independentista fins l'èxit rotund de la manifestació de l'11 de setembre del 2012".

 "Mentre Mas seguia demanant adhesions al pacte fiscal fins i tot dies abans de la històrica Diada del 2012, els catalans ja feia temps que havien pres un camí molt diferent", reitera Orriols.

"No hi ha dubte que un escàndol de tal magnitud [el cas Jordi Pujol] eixamplarà encara més la ja alarmant fractura que separa ciutadania i polítics", conclou l'article d'opinió.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/orriols_l_onada_a_favor_del_dret_a_decidir_seguira_102207.php