dilluns, 25 d’agost del 2014

Oriol Junqueras amenaçat pel portaveu de l’Associació de Fiscals Espanyols

Dilluns, 25 d'agost de 2014 10:40 h

Emilio Frias contesta al republicà assegurant que la seva desobendiència pot tenir “conseqüències jurídiques”



© @acn


El portaveu de l’Associació de Fiscals Espanyols, va amenaçar ahir al President d’ERC, a Oriol Junqueras, al dir que l’obligatorietat de complir les sentències del Tribunal Constitucional (TC) és “indiscutible” i va advertir-li que “desobeir una resolució judicial té sempre conseqüències jurídiques”.

Emilio Frias contestava així a les declaracions de Junqueras en què va repetir que “el 9-N és innegociable” i va plantejar una possible desobediència al TC. 


Frias va dir que “allò que digui el TC ha de ser acomplert per tot el món, i també pel senyor Oriol” tot i que va reconèixer l’ambigüitat d’algunes competències constitucionals. En aquest sentit, va dir que “el marc de decisió de les comunitats autònomes és poc clar i complex a nivell jurídic, que caldrà analitzar el contingut de la norma que s’aprovarà a Catalunya, després veure si es decideix recórrer la llei i finalment conèixer el contingut de la sentència”, però que desobeir una resolució judicial té sempre unes conseqüències jurídiques”, segons cita Ara o Mai.