dimarts, 26 d’agost del 2014

Montoro compareixerà al Congrés per fer "el paperina"

Dimarts, 26 d'agost de 2014 14:35 h

El PP té la intenció de treure’n el màxim rèdit polític i passar de puntetes per la corrupció de l’Estat









El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, compareixerà la setmana que ve a la comissió d'Hisenda de la Cambra Baixa per informar dels avenços en la lluita contra el frau fiscal. Ho farà arran de la petició del grup parlamentari del Partit Popular tot i que des del PSOE i IU-ICV ja s’havia demanat que ho fes de forma urgent. 

Tot i així Hisenda ja ha advertit que la llei i les amnisties fiscals impedeixen donar diversos tipus de dades concretes i, per tant Montoro no podrà explicar gairebé res sobre les corrupteles de l’Estat. 

El PP ja ha advertit que el Ministre compareixerà per explicar les mesures per combatre el frau fiscal, però no en concret per esclarir si algú de la família Pujol es va acollir a l’amnistia fiscal. Han reconegut però, que l’objectiu de la compareixença tractarà de ben segur el cas Pujol.

De fet, ni al Govern de Mariano Rajoy, ni als barons del PP i el PSOE els convé destapar les corrupteles de la dinàmica política de l’Estat. Les amnisties fiscals espanyoles - que han substituït una veritable lluita contra la corrupció i el frau- han estat aprofitades per la mateixa casta política i familiars, amics i altres “enxufats”.

Montoro segurament es dedicarà a fer "el paperina" i vincular la imatge de Pujol al procés amb l'objectiu de degradar Catalunya i la seva transició nacional i extreure'n el màxim rèdit polític. Segurament però, tot serà una obra de teatre i seran poques les veritables explicacions, perquè, del contrari, el cas Pujol podria obrir la caixa de Pandora i destapar la llarga llista del club dels evasors.