dissabte, 9 d’agost del 2014

Marta Rovira: “no val baixar del vaixell abans d’hora”

Divendres, 8 d'agost de 2014 11:05 h

La Secretària General d’ERC assegura que ERC defensara el dret de vot dels catalans fins al final i que el 9N votarem


“La consulta s’ha de fer al marge del que diguin els 12 magistrats del Tribunal Constitucional”. La Secretària General d’Esquerra Republicana ha respost d’aquesta manera a les declaracions del Conseller Santi Vila que va dir que el Govern no tindria la legitimitat per treure les urnes el 9N si la llei de consultes és impugnada. En aquest sentit, ha exigit fermesa al Govern per treure les urnes al carrer i ha advertit a l'executiu d'Artur Mas que "no val abandonar el vaixell de la consulta, i menys abans d’hora". Rovira ha assegurat per activa i passiva que el 9N votarem “perquè ho tenim tot a punt per votar”, una consulta legal i acordada. Marta Rovira també ha obert la porta a la creació d’una comissió d’investigació pel cas de Jordi Pujol, encara que l’ex-President de la Generalitat doni explicacions al Parlament. En aquest sentit, s’ha sumat a la proposta de la CUP a crear una comissió que investigui tot el frau fiscal a Catalunya, no només el cas Pujol.  

© @maticatradio


El 9N volem votar i votarem

Marta Rovira ha insistit que sempre s’ha parlat de “consulta legal i acordada” i ha assegurat que és el que tenim. Una consulta legal a Catalunya i acordada per una majoria d’actors socials i al voltant de l’acord de 6 forces.

En la mateixa línia Rovira ha subratllat la legalitat del mandat amb què es van presentar les forces a favor del dret a decidir del poble català i ha dit que el dret a vot dels catalans és legítim independentment del que opinin els magistrats del TC. “Els pactes polítics hi són per complir-los, i més quan emanen del mandat de les urnes” ha etzibat per contestar als dubtes que manifestava ahir Santi Vila.


Una oportunitat per formar un #NouPaís millor.


Pel que fa al cas Pujol, Marta Rovira ha dit que el Pujol s’ha de tractar amb exemplaritat “igual que tots”. De fet, responent a la pregunta de si el cas de corrupció de Jordi Pujol afecta el procés sobiranista, Rovira ha contestat que sí que ho fa, però positivament, “hem de fer veure a la gent que en aquest moment tenim l’oportunitat de crear un país nou i millor”.

Rovira, a més, ha dit que és possible que ERC demani una comissió d’investigació tant si el Jordi Pujol compareix en seu parlamentària com no. En aquest sentit, la republicana ha assegurat que ERC és partidària que l’ex-President doni explicacions al Parlament perquè els ciutadans les mereixen, i perquè una persona com ell que “sempre ha tingut fe en les institucions” ho hauria de fer. Finalment Rovira ha dit que ERC seria partidària de sumar-se a la proposta de la CUP i demanar la formació d’una comissió que investigués tot el frau fiscal a Catalunya, no només el cas de la família Pujol.