dilluns, 11 d’agost del 2014

La Puta i la Ramoneta arriba a Podem

Dilluns, 11 d'agost de 2014 13:40 h

La formació torna a canviar d’opinió i diu que defensarà la desobediència civil si l’Estat no permet la consulta


Ho ha dit el portaveu de Podem a Barcelona Marc Bertomeu, tal com ha avançat el diari ARA aquest matí. D’aquesta manera sembla que la nova formació torna a canviar la seva orientació pel que fa a la consulta catalana i va provant. El cert, però, és que la formació continua passejant amunt i avall sense definir-se. Primer va ser una campanya electoral on Pablo Iglesias va defensar sense parar el dret a decidir. Després, amb Pablo Iglesias ja eurodiputat, va fer les Podemos va ensenyar la poteta cap a l’altra banda i va dir  “Si em pregunten si m’agradaria que s’independitzessin Catalunya o el País Basc, els dic que no”.  


Pablo Iglesias




Ni aquí ni allà

Marc Bertomeu, portaveu de Podem a Barcelona, diu que a l’espera que s’articuli el partit a nivell de Catalunya, ha dit que en resum la seva posició és: “referèndum tant sí com no i que cadascú esculli lliurement el sentit de vot”

Si el govern espanyol volgués prohibir la consulta, Bertomeu crida a la desobediència civil per intentar blindar el dret a decidir. Podem matisa, però, que la via de la desobediència no significa en cap cas l’ús de la violència, sinó treure les urnes al carrer com ja van fer, per exemple, els impulsors del multireferèndum passant per sobre de la prohibició de la Junta Electoral Central. Sembla, doncs, que Podem adoptarà una posició pròxima a la CUP. Malgrat tot, diuen, Podem no defensarà CAP opció de vot.

Podem i Guanyem: La parella perfecta


El passat 20 de juliol, durant la darrera assemblea de Podem Barcelona, una delegació de Guanyem Barcelona va assistir-hi per exposar el seu projecte. Serà al setembre quan el partit decidirà si suma amb la plataforma d’Ada Colau. 


http://www.directe.cat/noticia/362960/la-puta-i-la-ramoneta-arriba-a-podem