dijous, 28 d’agost del 2014

Fernandez Díaz no respecta ni la llei pontifícia

Dijous, 28 d'agost de 2014 05:00 h

El ministre de l’Interior va transgredir les normes de silenci d’obligat compliment i va filtrar als seus “amics” de l’Opus la decisió del Vaticà de nomenar Carlos Osoro arquebisbe de Madrid


Venjança, joc brut o relliscada de bocamoll? El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, es va saltar les normes del concordat amb la Santa Seu i va filtrar el nomenament de Carlos Osoro com a futur arquebisbe de Madrid en substitució de Rouco Varela. El Vaticà hauria traslladat la decisió a Rajoy per deferència ja que segons l'acord amb el concordat entre Espanya i la Santa Seu és la jerarquia de l'Església i no l'Estat la que decideix i anuncia el nomenament, però el ministre es va passar el concordat pel “forro” i va esbombar les intencions del Vaticà.  






Crisi diplomàtica amb la Nunciatura

Segons infovaticana.com, Fernández Díaz en una tertúlia amb un grup de sacerdots de l’Opus  hauria trencat el "secret pontifici" i hauria revelat el nom de Carlos Osoro com imminent successor de Rouco Varela a l'Arquebisbat de Madrid, el que hauria provocat tensions amb la Nunciatura. El digital recorda que abans de les esmenes de 1976 al concordat entre Espanya i la Santa Seu, ​​l'Estat Espanyol gaudia del "dret de presentació", que suposava que l’Estat espanyol podia recomanar certs noms per ocupar les seus episcopals, o bé desaconsellar el nomenament d'altres. A partir d’aquesta data l’Estat va perdre aquest privilegi i  la Santa Seu nomena el bisbe de la seva elecció, i simplement ho comunica al govern.

Armar a Rouco Varela o venjar-se de la decisió del Vaticà

Segons apunten diverses fons la filtració de Fernández Díaz hauria servit per donar ales a Rouco Varela per fer l’últim intent d’interferir en el procés d’elecció ja que la Santa seu encara no havia fet pública la decisió. Altres a punten a una venjança del ministre perquè el Papa Francesc ha fet oïdes sordes a les peticions del govern espanyol i de Rouco Varela que demanaven una figura  en la línia de Varela i no com la d’Osoro que és un “progressista" que defensa una manera de fer radicalment oposada a Rouco i el Govern del PP que durant anys ha gaudit de la complicitat de l’arquebisbe de Madrid.