dilluns, 18 d’agost del 2014

El PSOE renuncia a la reforma constitucional per no "beneficiar" al nacionalisme

18/08/2014

ESTAT FEDERAL

Pedro Sánchez decideix no demanar al setembre la creació al Congrés d'una ponència per reformar la Constitució, segons l’'ABC'


Nerea Rodríguez


P.Sanchez PSOE, implicat en el cas de les preferents


El diari ‘ABC’ assegura en la seva portada de l’edició en paper d’avui que “el PSOE renuncia a la reforma constitucional de Rubalcaba”. Segons aquest diari, l’actual secretari general del partit socialista espanyol, Pedro Sánchez, creu que plantejar ara un Estat federal beneficia el nacionalisme.

L’ABC explica que Sánchez ha decidit no demanar al setembre la creació al Congrés d'una ponència per reformar la Constitució, com Alfredo Pérez Rubalcaba havia compromès, perquè vol que el nou PSOE se centri a exposar la seva alternativa “socioeconòmica” i a denunciar la “desigualtat” que genera el PP. El debat l'aparcarà, com a mínim, fins després del 9N.



La portada d'avui del diari 'ABC'


Així, serien dues les raons que han portat Sánchez a deixar de banda la reforma constitucional: el 'no' de Rajoy i que aquest debat perjudicaria al PSOE. En canvi, segons les informacions del diari, el secretari general del PSOE creu que beneficiaria electoralment al PP i als partits nacionalistes. Segons aquesta informació, però, el PSC demana que s'obri ja el debat federal.

Tot just sortir aquesta informació, el líder del PSOE s’ha apressat a desmentir-la mitjançant una piulada al seu Twitter: “Llegeixo alguna informació sense base. Com a socialista, defenso i treballaré per la reforma constitucional i l'Espanya federal. Així de clar”. No ha fet cap declaració més.






http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/el_psoe_renuncia_a_la_reforma_constitucional_per_no_beneficiar_al_nacionalisme_102446.php