divendres, 1 d’agost del 2014

De Toro: "L’Estat reacciona al procés català i ara comencen les veritables descàrregues"

01/08/2014

CONSULTA

L’escriptor gallec té clar que "Pujol no és Catalunya" i que aquesta identificació és un dels escenaris "per reduir enèrgicament a les províncies rebels"


Nerea Rodríguez


L'escriptor gallec Suso del Toro



“L'Estat està reaccionant des de fa temps contra el procés català, ho farà amb totes les seves forces i ara comencen les veritables descàrregues”. Això és el que adverteix l’escriptor gallec Suso de Toro, qui ha escrit un article a ‘Eldiario.es’ on es refereix al cas Pujol. En aquest sentit, vaticina que “els comptes d'aquesta curiosa família i la corrupció política al seu voltant seguirà emergint a l'agost, abans de la Diada del setembre i de la consulta al novembre”.

Així, assenyala que “només ha aflorat després de tantes dècades quan la societat catalana planteja una crisi d'Estat que està obligant a que tothom sigui ara federalista. Massa tard, calia ser-ho fa anys i de bona fe, no per oportunisme o per força”, i adverteix que “la identificació entre Pujol i Catalunya, la destrucció de la imatge de la societat catalana a Espanya, la ridiculització i desqualificació d'una consulta a la qual els mitjans espanyols qualifiquen unànimement de ‘sobiranista’..., són l'escenari previ per reduir enèrgicament a les províncies rebels”.

De Toro insisteix: “Jordi Pujol no és Catalunya, no ho va ser mai encara que ell ho pretengués i molts votants creguessin que ell era una encarnació. I no ho és tampoc perquè ho vulguin ara els sicaris dels
poders de l'Estat que aquests dies mosseguen amb fruïció la peça cobrada, totes les enquestes diuen que la majoria social catalana és progressista i que la demanda nacional va acompanyada de crítica a les polítiques econòmiques i socials”.

De fet, opina l’autor, “aquest episodi cataclísmic protagonitzat pel Fundador és el final d'un procés en què està canviant el protagonisme en la societat catalana, el declivi d'una burgesia endogàmica i l'ascens d'altres sectors socials. Pujol i Duran són el catalanisme de classe que està sent apartat”. “Tindran raó o estaran equivocades però Catalunya són aquests milions de persones que volen votar lliurement el seu destí, que els que gaudeixen ara acabin de devorar a Pujol aquestes persones seguiran estant aquí”, adverteix.

Alhora, es pregunta: “És casualitat que investiguin ara aquests comptes que porten aquí dècades? És atzar que una setmana abans d'entrevistar-se el president de la Generalitat amb el president del Govern, per a demanar-li que la seva majoria parlamentària permeti que la consulta als catalans tingui marc legal, apareguin les informacions que desemmascaren Pujol, el pare de la pàtria catalana i president del partit de Mas?” “Si algú vol creure és lliure de fer-ho, però jo no ho crec”, sentencia.


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/de_toro_l_estat_reacciona_al_proces_catala_i_ara_comencen_les_veritables_descarregues_102169.php