dijous, 14 d’agost del 2014

Bildarratz: "Sense cap dubte, hi haurà consulta a Catalunya"

14/08/2014

CONSULTA

El portaveu del PNB al Senat veu intents per "desinflar" el procés sobiranista, que vincula als "aparells de l'Estat"


Nerea Rodríguez



El portaveu del PNB al Senat, Jokin Bildarratz



El portaveu del PNB al Senat, Jokin Bildarratz, ha afirmat avui que hi haurà consulta a Catalunya "sense cap tipus de dubte", encara que ha precisat que una altra cosa serà el "format" en que se celebri. En una entrevista en Ràdio Euskadi, el senador nacionalista ha dit que el Govern català convocarà la consulta després d'aprovar la llei que prepara el Parlament català, i que caldrà veure com actua l'Executiu del PP.

Tot i això, ha deixat clar que la consulta es farà "d'una manera o una altra, encara que sigui després d 'unes eleccions plebiscitàries". Bildarratz ha dit apreciar intents per "desinflar" el procés sobiranista, que ha vinculat als "aparells de l'Estat", i ha considerat que "no és una casualitat" que el cas Pujol hagi sortit "ara".


Ha indicat també que una cosa és el "delicte" que s'hagi pogut cometre, que és "el primer" que s'ha de tenir en compte, però ha afegit que el fet que el cas Pujol s'hagi conegut "ara i no abans o més tard" es deu a "moviments dels estaments de l'Estat". Ha recordat també que amb el pla Ibarretxe es van posar en marxa "tots els mecanismes de l'Estat, ocults i no ocults", per "tapar" aquesta via.

Per això, Bildarratz ha afirmat que hi ha "moviments" relacionats amb la consulta catalana per "desgastar" aquesta iniciativa, encara que ha estimat que la ciutadania de Catalunya està "molt cremada amb l'Estat" i "sent la necessitat d'expressar la seva voluntat".


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/08/bildarratz_sense_cap_dubte_hi_haura_consulta_a_catalunya_102405.php