divendres, 1 d’agost del 2014

El jutge Ruz fa responsable al PP, com a partit, de la trama Gürtel. Un nou dossier implicaria a Aznar

01/08/2014

Quan els arbres no deixen veure el bosc

Una noticia que no ha rebut massa atenció mediàtica, i que ha estat hàbilment tapada pel “cas Jordi Pujol” (els diners a l’exterior no declarats per l’ex-president de la Generalitat), però que té una importància extraordinària, i que en molts països comportaria dimissions i eleccions anticipades, perquè assenyala al partit que governa l’estat espanyol, i no només als seus càrrecs, com a responsable directe d’una trama de corrupció.




 

El jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz ha tancat la primera etapa de les investigacions del cas Gürtel, amb la publicació de un “Auto Incoación Pieza Separada 1999-2005″( que han publicat ja alguns mitjans). El jutge i els fiscals del cas han decidit que el sumari es divideixi per èpoques i no per persones, i el que s’ha fet públic ara és la primera part, centrada en els fets que van succeir entre els anys 1999 i 2005.

En relació a l sumari del jutge Ruz, i deixant de banda les conclusions que afecten com a persones físiques a l’ex-tresorer del PP, Luís Bárcenas i d’altres càrrecs del PP o relacionats amb el partit ( dels  45 imputats, la meitat són del PP), Ruz aconsegueix  assenyalar directament  al “PP nacional” como responsable de tot el que va passar.



Concretament al final de l’acta el jutge escriu: Que es posi la present resolució en coneixement del Partido Popular, a l’objecte d’informar-li del seu dret a comparèixer en les actuacions com a possible partícip a títol lucratiu (article 122 del Codi Penal). Designant advocat i procurador que en tal condició el representi pel benefici que pugues haver obtingut de l’actuació atribuïda Luís Sepulveda i, a , entre d’altres,  a Guillermo Ortega.




 També avui alguns mitjans informen que Ana Garrido, la tècnica de l’Ajuntament de Boadilla del Monte, que va destapar el cas Gürtel, ha lliurat aquest matí al jutge un nou dossier que involucra directament a José María Aznar i altres càrrecs del PP, com el ministre Juan José Lucas,  amb la trama de corrupció Gürtel.

Tot i que la imputació del partit no era possible, el jutge considera que de la forma de funcionament del PP, es pot concloure que el partit com a entitat és responsable del control del finançament de les campanyes electorals, no només estatals, sinó també a municipis i comunitats autònomes. Concretament Ruz afirma en el seu escrit de la Fiscalia Anticorrupció que: “Aquesta estructura opaca ( del PP) es nodriria, amb caràcter general, de donatius efectuats per persones relacionades amb entitats beneficiàries d’importants adjudicacions públiques”.

Els responsables de posar en pràctica aquesta forma d’actuar seriem el gerent, Luís Bárcenas, i el tresorer, Álvaro Lapuerta. Bárcenas s’hauria aprofitat d’aquest funcionament per incorporar al seu patrimoni recursos del Partit Popular, l’administració dels quals tenia encomanada.

Entre d’altres curiositats del sumari, hi trobem el possible apoderament de fons del PP ( a Bàrcenas i Lapuerta), “indiciariamente” no declarats a Hisenda, amb motiu de la ”compra d’accions del mitjà ultra, Libertad Digital, presumptament decidida en el sí de la formació, a fí efecte de col·laborar en aquesta societat, amagant l’origen dels fons” 









http://araomai.cat/el-jutge-ruz-fa-responsable-al-pp-com-a-partit-de-la-trama-gurtel-un-nou-dossier-implicaria-a-aznar/